Bucureştenii îşi primesc stadionul înapoi: primarul Capitalei a anunţat data la care se redeschide „Arena Naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunile publice şi mediatice, plus o întâlnire de trei ore cu conducătorii fotbalului românesc l-au îndemnat pe Răzvan Sava să găsească o rezolvare simplă pentru o situaţie absurdă.

Concret: cel mai modern stadion din România, care n-a primit avizul pompierilor, deşi materialul incriminat din acoperiş e omologat în toată lumea, va fi redeschis, în această lună.

Anunţul a fost făcut de Răzvan Sava, la Digi Sport, după ce primarul interimar al Capitalei a avut o întâlnire de trei ore cu Răzvan Burleanu (preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal) şi cu Gino Iorgulescu (preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal).

Ce a spus?

„Cel mai târziu, la 21 martie, vom redeschide <<Arena Naţională>>. Dacă nu vor fi gata actele din partea Ministrului Mediului, vom găsi alte soluţii pentru a ne ţine de promisiune“, a anunţat Sava.

Acesta a detaliat situaţia printr-o postare pe contul său de Facebook: „I-am invitat pe reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal pentru a le prezenta situaţia din cazul Naţional Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureştenii să se bucure de aceasta investiţie.

În acest moment, stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu.

Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister şi să elibereze agrementul necesar. Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obţinerea autorizaţiei. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluţie pentru a-l redeschide cat mai repede“, a scris Sava.

În aceste condiţii, sunt şanse ca amicalul România – Spania, mutat pe „Cluj Arena“, să se joace, totuşi, la Bucureşti, la 27 martie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite