Begu, ce păcat: Irina a stat peste două ore pe teren, dar a fost eliminată de la Wimbledon. Câţi bani va încasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a trecut de Naomi Broady (109 WTA) în prima zi (6-4, 6-2), Irina Begu (64 WTA) a dat de o adversară mult mai puternică în turul II, Ana Konjuh (29 WTA).

Nu doar că jucătoarea din Croaţia e mult mai bine clasată decât Irina, dar ea e recunoscută în circuitul WTA şi pentru serviciul ei foarte bun. Chiar şi aşa, Begu s-a bătut de la egal la egal cu croata de 19 ani.

În primul set, s-a mers pe serviciu până la scorul de 3-3. Apoi, românca a reuşit break-ul şi s-a dus la 5-3. La 5-4, Irina a servit pentru închiderea setului, însă Konjuh a izbutit re-break-ul la 15 şi a egalat: 5-5.

În game-ul următor, Begu s-a dus la 40-0, a avut trei mingi de break, le-a irosit, iar adversara ei s-a impus pentru 6-5. Irina n-a dezarmat, şi-a făcut serviciul la zero, aşa că s-a ajuns la tie-break. Aici, românca a fost condusă de la început şi a şi cedat cu 7-3.

Setul doi a fost dominat de Begu care a izbutit un break la 3-2 şi altul pentru a închide setul: 6-2.

Decisivul a început cu câte un break de fiecare parte, iar apoi egalitatea s-a menţinut până la 3-3, atunci când Konjuh a făcut break la deuce#1. Irina a beneficiat de două greşeli duble ale adversarei în game-ul următor, a ajuns la deuce#1, dar Konjuh şi-a făcut serviciul pentru 5-3. Croata a realizat break-ul în game-ul următor şi s-a impus în decisiv cu 6-3.

Begu va primi 70 de puncte WTA şi 57.000 de lire sterline pentru parcursul ei la Wimbledon. Irina n-a depăşit niciodată turul II la All-England Club, părăsind competiţia în această fază şi în 2012 şi în 2015. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite