Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă. „Au vrut să omoare fotbaliştii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă, sâmbătă seară, în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, contând pentru etapa a XXVI-a a campionatului Turciei. Şoferul vehiculului a fost rănit şi transportat de urgenţă la spital, transmite Mediafax.

Site-ului oficial al clubului Fenerbahce a anunţat că şoferul autocarului a fost transportat de urgenţă la spital. Autorităţile au blocat traficul pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident. După incident,  echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

Vicepreşedintele clubului Fenerbahce, Ilhan Ekioglu a declarat după incident că "ne-a ajutat Allah să scăpăm. Ce se poate spune? Este o atrocitate. Să le fie ruşine celor care încurajează astfel de fapte. Aţi văzut sângele, aţi văzut autocarul. S-a tras cu arma. Vorbim despre armă. Am trecut de stadiul atacurilor cu pietre. Este vorba de suflete aici. Nu mai este nimic de spus. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului".

Secretarul general al clubului turc, Mahmut Uslu, este convins că atacatorii au intenţionat să răstoarne vehiculul şi să omoare jucătorii. Oficialul a ţinut să evidenţieze faptul că atacul a avut loc într-un moment în care autocarul se deplasa pe un viaduct.

"Noi plecam acasă. Ce răzbunare este asta? Ar trebui ca tuturor să le vină mintea la cap. Să se renunţe la astfel de manifestări extreme. Treceam pe viaduct... Autocarul a fost atacat... Şoferul este rănit. Scopul celor care au atacat este clar: să răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie? Pentru că aici este viaduct", a spus Uslu, potrivit presei din Turcia. 

Şoferul are o fractură la cap, creierul nu a fost afectat

Medicul Abdulkadir Gunduz, de la Universitatea Tehnică Karadeniz din Trabzon, a anunţat că şoferul care conducea autocarul echipei Fenerbahce a suferit o fractură la cap, dar are noroc pentru că nu i-a fost afectat creierul, informează sporx.com.

"Are o fractură între pomete şi osul temporal. Va fi operat. Nu sunt probleme la creier. Între pomete şi osul temporal există un fragment de metal. Este posibil să fie o rană provocată de un glonţ. Încă nu este clar. Norocul lui este că nu are probleme la creier", a spus Gunduz.

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a reacţionat postând pe site-ul oficial un comunicat prin care condamnă atacul armat soldat cu rănirea şoferului. "Condamnăm cu fermitate atacul ce a vizat delegaţia echipei Fenerbahce după meciul Caykur Rizespor - Fenerbahce. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului rănit în atac. Considerăm că acest atac nu este doar unul la adresa unui club important, ci la adresa fotbalului turc", se arată în comunicatul TFF.

Echipa Fenerbahce a învins sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 5-1, echipa Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite