ANALIZĂ Spania e stăpâna Europei. Are şase echipe prezente în sferturile cupelor europene. Italia a decăzut uluitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Campionilor şi Liga Europa au ajuns în faza sferturilor de finală, astăzi urmând a fi tragerea la sorţi în ambele competiţii.

În fazele superioare au rămas 16 echipe, iar şase dintre ele sunt din Spania, ceea ce demonstrează încă o dată, că la nivel de cluburi, ibericii sunt cei mai puternici din Europa. 

Practic, dintre cele şapte echipe spaniole, care au luat startul în cupele europene în acest sezon, doar Valencia a fost eliminată, însă ar fi fost imposibil ca toate să meargă mai departe, deoarece andaluzii au jucat contra lui Atletic Bilbao.

Spania le are în Liga Campionilor pe Barcelona, Real Madrid şi Atletico Madrid, iar în Liga Europa pe Bilbao, Sevilla şi Villareal.

La polul opus Spaniei se află Italia, care nu are nicio reprezentantă în sferturi, după ce Juventus şi Lazio au fost eliminate. 

Germania are trei echipe (Bayern, Dortmund şi Wolfsburg), Anglia- două echipe (Manchester City şi Liverpool), Portugalia - două echipe (Benfica şi Braga), Franţa - o echipă (PSG), Ucraina - o echipă (Şahtior), iar Cehia - o echipă (Sparta Praga)

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală din Liga Campionilor este azi, la ora 13.00, iar a sferturilor de finală din Liga Europa este de la ora 14.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite