Amintirile lui „Arnold“: Bogdan Stelea a vorbit, în premieră, despre faza care l-a făcut celebru în lumea fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stelea
Bogdan Stelea

La Mondialul din 1998, meciul cu România – Tunisia (1-1) a rămas în amintirea microbiştilor din două motive: frizura blondă a jucătorilor români şi un gest făcut de portarul tricolorilor.

Bogdan Stelea pare un tip dur, însă, cel puţin pe terenul de fotbal, n-a depăşit niciodată limitele fair-play-ului. De fapt, a fost remarcat pentru eleganţa sa şi respectul faţă de adversari.

Un episod care a arătat, în mod clar, că portarul român e un exemplu de urmat pentru alţi fotbalişti s-a petrecut la Mondialul din 1998. Atunci, în timpul partidei cu Tunisia, un jucător advers a căzut în careul României, însă partida a continuat, deşi arabul era în durere. 

Văzând că tunisianul suferă, „Arnold“ a lăsat jocul şi l-a cărat pe vârful advers până în afara terenului, acolo unde au intervenit medicii. Faza a fost filmată şi a făcut înconjurul lumii. Acum, la 17 ani de la acel moment, Stelea a explicat pe contul său de Facebook ce s-a întâmplat exact.

Ce a scris?

„Hai să vă povestesc cel mai ciudat lucru care mi s-a întâmplat pe terenul de fotbal! 1998, Campionatul Mondial din Franţa, România-Tunisia. Meciul se juca, atacantul lor a căzut într-un colţ după un duel. Am văzut bine faza, era lovit destul de tare, dar arbitrul nu a fluierat nimic. Ei n-au dat mingea afară, noi am recuperat şi atacam. Medicii veniseră în spatele porţii mele şi aşteptau ok-ul arbitrului să intre pe teren. Am stat, m-am gândit şi am aşteptat ca mingea să fie destul de departe de poartă, să nu cumva să iau gol. Am fugit spre cel căzut la pământ, l-am luat în cârcă şi am alergat cu el în spate până l-am scos din teren. Fugeam de frică să nu iau gol. Nici acum nu ştiu să explic de ce am făcut-o, dar nici nu contează. Pur şi simplu aşa am simţit“, a scris Stelea.    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite