Acuze dure: „FIFA se comportă ca o familie mafiotă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FIFA FOTO AFP
FIFA FOTO AFP

Fostul preşedinte al Federaţiei Engleze de Fotbal, David Triesman, a declarat miercuri că FIFA se comportă precum o familie mafiotă, în contextul acuzelor de corupţie de la Campionatul Mondial din 2022, din Qatar.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014

„Mă tem că FIFA se comportă ca o familie mafiotă. Are o tradiţie de zeci de ani de mită şi corupţie. Aproximativ jumătate din Comitetul Executiv care a votat ca ultima Cupă Mondială ar trebui să plece. Chiar şi fostul preşedinte, Joao Havelange , a fost înlăturat de la preşedinţia de onoare“, a declarat David Triesman. „Cred că Don Corleone ar fi recunoscut şi probabil admirat aceste tactici“, a completat fostul oficial englez, făcând referire la celebrul film „Godfather“ (n.r. „Naşul“).

Toate detaliile despre Brazuca, mingea oficială CM 2014

Joseph Blatter, preşedintele FIFA, a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Triesman. Un anchetator FIFA urmează să prezinte camerei de judecată a Comisiei de Etică din cadrul forului mondial un raport despre decizia organizării CM 2022 în Qatar. Mai mulţi sponsori ai forului mondial au pus presiune pentru a fi rezolvat acest caz cât mai repede.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Francezul Just Fontaine a primit "Gheata de Aur" la 54 de ani după ce reuşit unul dintre recordurile CM

Un român face parte din grupul FIFA care va analiza meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite