A învins cancerul pentru a-şi îndeplini visul, dar n-a fost selecţionat la CM 2014. Dezamăgire uriaşă pentru o vedetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Abidal
Eric Abidal

Naţionalele calificate la Campionatul Mondial din Brazilia au început să-şi anunţe loturile şi nu puţine sunt surprizele apărute.

La Franţa, spre exemplu, selecţionerul Didier Deschamps, nu i-a inclus în lot pe Eric Abidal şi Sami Nasri. Primul a fost extrem de dezamăgit, deoarece visa să-şi încheie cariera la naţională odată cu turneul final din Brazilia. Abidal (34 de ani) chiar a renunţat la un post în conducerea clubului FC Barcelona, unde a jucat şase ani, şi s-a transferat la AS Monaco, pentru a putea evolua în continuare şi a fi apt pentru CM. Omul care a învins de două ori cancerul şi a revenit cu succes pe teren după un transplant de ficat, a jucat 26 de meciuri în acest sezon şi este căpitanul echipei din Principat. Abidal are 67 de selecţii la naţională şi a jucat în barajul contra Ucrainei, în noiembrie 2013. În locul său, Deschamps a preferat să cheme un jucător de 20 de ani, Lucas Digne, de la PSG, care are o singură selecţie la naţională.

Acesta este lotul Franţei pentru Cupa Mondială:

Portari: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mickaël Landreau (Bastia);
Fundaşi: Mathieu Debuchy (Newcastle), Lucas Digne (Paris Saint-Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (FC Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphaël Varane (Real Madrid);
 

Mijlocaşi: Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Clément Grenier (Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Paul Pogba (Juventus Torino), Rio Mavuba (Lille), Moussa Sissoko (Newcastle), Mathieu Valbuena (Marseille);
 

Atacanţi: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Franck Ribéry (Bayern Munchen), Loic Rémy (Newcastle)

Rezerve: Stéphane Ruffier (Saint-Etienne), Maxime Gonalons (Lyon), Morgan Schneiderlin (Southampton), Rémy Cabella (Montpellier), Alexandre Lacazette (Lyon), Loic Perrin (Saint-Etienne), Benoit Trémoulinas (Saint-Etienne).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite