Ţiriac dă de pământ cu oficialii tenisului mondial în privinţa Fed Cup şi Cupa Davis: „Nu se justifică uciderea acestui sport în scopuri financiare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din poziţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac a adresat o scrisoare deschisă şefului ITF, prin care îşi anunţă dezacordul privind schimbările anunţate în Fed Cup şi Cupa Davis

“Am fost ales preşedintele Federaţiei Române de Tenis şi din această calitate aş vrea să vă anunţ că sunt împotriva sistemului pe care intenţionaţi să îl puneţi în aplicare pentru Cupa Federaţie. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul Cupei Davis, diamantul din lumea tenisului, cu o istorie de peste 100 de ani. Este de neconceput că aţi aprobat un astfel de sistem pentru Cupa Davis şi Fed Cup, conform căruia 18, respectiv 12 echipe joacă în acelaşi timp şi în acelaşi loc timp de 6-7 zile pentru un trofeu mondial. Este adevărat că sportul a evoluat în toate aspectele sale, dar asta nu justifică vânzarea şi uciderea acestui bun impresionant în scopuri financiare. (…) Cred cu tărie că mulţi dintre jucătorii actuali nu vor accepta să joace în acest format propus de dumneavoastră şi aura naţionalistă a acestui eveniment s-a pierdut pentru totdeauna”, a scris Ţiriac.

El a cerut transparenţă în ceea ce priveşte partea financiară a Cupei Davis, precum şi să se dea publicităţii salariile tuturor angajaţilor ITF. “Activez în acest sport de peste 65 de ani, astfel că este datoria mea în mandatul scurt să fac din federaţia română o voce auzită bine în comunitatea ITF”, a conchis Ion Ţiriac.

La 27 iunie, Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că începând de anul viitor se schimbă formatul Fed Cup, trecându-se astfel la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite