În ciuda insolvenţei, Rednic mai vrea un an la Petrolul. Opel a plecat de la "lupi" şi toţi sponsorii fug acum de la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii rămân alături de Petrolul
Fanii rămân alături de Petrolul

Situaţia Petrolului Ploieşti este pe muchie de cuţit, din cauza faptului că echipa a intrat în insolvenţă, iar perspectivele sunt sumbre.

Singurii care au rămas alături de echipă în mod necondiţionat sunt suporterii. Şi din acest motiv, reprezentanţi ai acestora au decis să se întâlnească periodic cu oficialii clubului, pentru a afla cum decurg lucrurile la echipă.Ultima astfel de întâlnire între cele două părţi a avut loc luni, 16 februarie, la stadionul Ilie Oană. Administraţia clubului ploieştean a fost reprezentată de directorul executiv Andi Crangu, de directorul de marketing Iuliano Ene şi de antrenorul principal Mircea Rednic, iar graţie site-ului oficial al suporterilor petrolişti, doarpetrolul.ro, informaţiile au devenit publice.

Mircea Rednic, antrenor Petrolul:

”Petrolul m-a ajutat când am avut nevoie, acum este rândul meu să ajut! Pentru a continua şi din vară la Ploieşti e nevoie de stabilitate la nivelul conducerii şi să fie foarte clar cum se va rezolva problema financiară a jucătorilor.

Teixeira şi restul jucătorilor rămân până în vară, am vorbit cu ei, să-şi facă treaba de profesionişti. Geraldo a luat la cunoştinţă de interesul Pandurilor şi m-a anunţat că vrea să rămână până în vară la Petrolul. Nu-şi pot permite să-şi bată joc de fotbal. Fotbalul îi poate pedepsi crunt.

Au fost ceva probleme în Turcia. Îmi pare rău că am anulat jocul ăla amical (n.r. cu Terek Groznîi), dar nu puteam risca. Jucătorii aştia şi-au făcut un nume la Petrolul, datorită Petrolului sunt curtaţi. De altfel, la doi dintre ei (Tamuz şi De Lucas), Petrolul le-a găsit oferte mai bune.  Acum, 90% din jucători sunt bine conectaţi. Să vedem, poate ajungem la 100%.

Vreau să semnez curând contract pe încă un an cu Petrolul, ca să fie un exemplu. Jucătorii trebuie să înţeleagă că eu sunt şeful în vestiar. Au fost obişnuiţi de foştii antrenori cu o prietenie cam mare în relaţia dintre ei şi antrenor.
Miercuri este programată o întâlnire între jucători, conducerea clubului şi avocată. Sper ca lucrurile să se lămurească atunci.

Fanchone nu poate duce încă 90 de minute, însă cred că o să-l forţez, pentru că este şi ofensiv, mai ofensiv decât Beţa.

Eu, dacă aş fi jucător, n-aş pleca de la Petrolul la altă echipă din România. Jucătorii au tot interesul să fim sus, că acolo se uită echipele care recrutează jucători. O să vedeţi că Vasilache o să fie o surpriză foarte plăcută. O surpriză plăcută va fi şi Mareş.

Cu toate problemele avute, baieţii s-au antrenat foarte bine. Suntem pregatiţi fizic să începem campionatul. Jucătorilor le-a fost bine la Petrolul, au câstigat foarte bine, trebuie să şi înţeleagă situaţii mai dificile.

Avem doi atacanţi, din Belgia şi din Scoţia, care vor semna direct, nu vor mai veni în probe.  Miercuri semnăm cu un fundaş central. Apoi, dacă revine şi Ipsa… Filip mai poate juca fundaş central… Fundaşul care vine, este pregătit fizic, vine dintr-un campionat în care se joacă acum.
Victoraş Astafei, căpitan cu Braşovul. Alt român a refuzat banderola!
”Am propus banderola şi altora, printre care şi un român, şi am fost refuzat. De român sunt cel mai dezamăgit. I-am mulţumit şi i-am dorit succes, apoi a plecat fără a întoarce capul. Victoraş Astafei va fi căpitan cu Braşovul”, a mai spus antrenorul Mircea Rednic.

Andi Crângu, directorul executiv al FC Petrolul:

* ”Opel nu mai este sponsorul echipei. Avem discuţii cu trei firme pentru faţa tricoului. În momentul când am intrat în insolvenţă firmele au bătut în retragere. Miercuri, semnăm contractul cu un sponsor pentru spatele tricoului. Nu putem divulga niciun nume până nu este semnat contractul.”

* ”Toate marile firme din Prahova au fost contactate pentru sponsorizări. Toate au refuzat: unele nu au vrut să-şi asocieze numele cu Petrolul, iar altele au luat decizia de neasociere pe criterii politice. În 2014, au fost contracte de marketing în valoare de 309.000 euro din care 176.000 euro cash, restul barter (servicii sau produse).”

* ”Nu există la acest moment nicio ofertă scrisă şi nici vreo negociere pentru preluarea clubului. Nu a fost solicitat niciun audit la club”.

* ”Se intenţionează să se ceară insolvenţa ”Asociaţiei Comunitare Lupii Galbeni”, ca o cale de ieşire din contractul cu Primăria pentru primele de performanţă, din care în mod sigur nu se va mai plăti nimc şi astfel să se elimine o povară în plus de pe umerii clubului.”

”Conturile clubului au fost deblocate. Joi intră 1.2 mil Euro de la Ligă. Vineri vrem să plătim salariile baieţilor din ei. Vor fi plătiţi pe luna ianuarie. Din păcate salariile de pe luna decembrie nu vor putea fi plătite, ele putând fi recuperate de jucători la masa credală. Dacă sunt cheltuiţi cu grijă, banii de la Ligă ne pot ajunge până la vară pentru plata salariilor.”

“Lupii” debutează vineri

Petrolul va debuta în retur chiar vineri, pe teren propriu, când va întâlni, de la ora 20.30 (Digisport, Look TV), pe FC Braşov. Stanleybet propune cote excelente pentru returul Ligii I. Astfel, cota pentru mai puţin de 800,5 cartonaşe galbene de-a lungul întregului retur este 1,95,  cu un total de 153 de meciuri, ceea ce înseamnă o medie de ceva mai mult de cinci avertismente pentru fiecare partidă. Pentru pariorii care cred într-un retur „dur”, există oferta peste 800,5 cartonaşe galbene în retur, la o cotă de 1,75. Ca ajutor statistic pentru microbişti, în tur, tot în 153 de partide, au existat 792  cartonaşe galbene, dar este de aşteptat ca miza tot mai ridicată a meciurilor, prin apropierea de finalul Ligii I, să aducă şi mai mulţi nervi pe gazon.

Tot compania  Stanleybet are o ofertă excelentă şi pentru eliminările înregistrate în partidele din partea a doua a campionatului. Pentru mai puţin de 76,5 cartonaşe roşii în toate meciurile din retur, cota este 1,85. Tot 1,85 este oferta şi pentru mai mult de 76,5 cartonaşe roşii de-a lungul sezonului de primăvară. În tur, au fost ceva mai puţine eliminări, 71, iar dintre acestea nu mai puţin de 10 au fost acumulate de Oţelul Galaţi!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite