UPDATE Vreme rece în toată ţara. Noi avertizări Cod galben de vreme rea, emise pentru mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au anunţat că vremea se va răci în toată ţara.  FOTO: 123 RF
Meteorologii au anunţat că vremea se va răci în toată ţara. FOTO: 123 RF

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi mai multe atenţionări Cod galben de intensificări ale vântului, valabile, în următoarele ore, în 12 judeţe. Meteorologii spun că vremea va deveni rece în toată ţara, după ce în noaptea de luni spre marţi temperaturile minime au fost negative în jumătatea de nord a ţării.

UPDATE Meteorologii au emis, marţi, mai multe avertizări nowcasting de vânt puternic, valabile pentru 14 judeţe din ţară. Sunt vizate rafale de vânt care în zonele joase pot avea 55 – 65 de kilometri la oră, izolat putând ajunge la 80 de kilometri la oră, în timp ce la munte pot atinge şi depăşi 100 de kilometri la oră

Potrivit meteorologilor, vântul va afecta judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Mehedinţi şi Dolj.

În zonele joase, vântul va avea la rafală viteze, în general, între 55- 65 kilometri la oră, iar izolat 75 - 80 kilometri la oră. La munte, la peste 1.500 metri altitudine, vântul va prezenta intensificări care vor atinge şi depăşi 90 - 100 kilometri la oră, spulberând zăpada.

Avertizarea meteorologilor este valabilă până la ora 16.30 în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Vâlcea, în restul judeţelor fiind valabilă până la ora 16.00.

UPDATE Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Suceava, în zonele joase de relief, vântul va avea la rafală viteze în general între 55-65 km/h, izolat 75-80 km/h. La munte, la peste 1.500 metri, va prezenta intensificări care vor atinge şi depăşi 90-100 km/h, spulberând zăpada.

De asemenea, în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa vântul va avea intensificări care vor atinge şi depăşi la rafală 70-80 km/h, iar pe crestele montane 80-90 km/h, spulberând zăpada.

Tot până la ora 16:00, într-o serie de localităţi din judeţele Buzău şi Călăraşi se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 55-60 km/h. Fenomene similare se vor semnala, până la 16:30, şi în localităţi din judeţele Vâlcea, Mehedinţi şi Dolj.

UPDATE Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în urma avertizărilor de Cod galben şi portocaliu din ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte negative în 18 localităţi din 12 judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti.

UPDATE Circulaţia se desfăşoară în condiţii de polei, marţi dimineaţă, pe DN 14, în judeţul Sibiu, pe DN 11 Târgu Secuiesc - Braşov şi pe DN 12 Sfântu Gheorghe - Braşov, în judeţul Covasna, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Pe segmentul Sibiu - Mediaş al DN 14 există porţiuni cu polei pe carosabil, iar drumarii acţionează cu material antiderapant.

De asemenea, este polei şi pe DN 11 Târgu Secuiesc - Braşov şi DN 12 Sfântu Gheorghe - Braşov, în judeţul Covasna, unde se intervine cu antiderapant. În acest judeţ, circulaţia pe DN11 Târgu Secuiesc - Braşov se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, la ieşirea din localitatea Ozun către Braşov (la km. 23+500 de metri), din cauza unor tamponări.

Poliţiştii îi avertizează pe şoferi să ruleze cu multă atenţie, să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele din faţă şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

Până marţi la ora 12.00 este în vigoare o avertizare Cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru judeţele Maramureş, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vrancea, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Buzău, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Gorj.

Conform ANM, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăşi temporar 60-70 de kilometri la oră, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 de kilometri la oră şi local 70 de kilometri la oră vor fi şi în nordul Moldovei.

Meteorologii spun că vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime înregistrate în noaptea de luni spre marţi au fost negative în jumătatea de nord a ţării, iar în noaptea de marţi spre miercuri (31 octombrie/1 noiembrie) temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite