Victor Ponta: „Militarii care au avut de câştigat de pe urma recalculării pensiilor nu trebuie să piardă niciun leu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta susţine că trebuie să li se facă dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor FOTO Mediafax
Victor Ponta susţine că trebuie să li se facă dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a arătat marţi, într-un text postat pe reţeaua de socializare Facebook, că trebuie să li se facă dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor.

„Ştiu că 90% din militari care au avut de câştigat de pe urma recalculării nu trebuie să piardă niciun leu, pentru că, dacă venim cu noua lege, e posibil să piardă şi nu cred că e corect. Sunt hotărât să facem dreptate celor 8-9-10% care au fost afectaţi şi care nu ne-au cerut bani. Ştiţi, în armată cea mai importantă este onoarea şi trebuie să reparăm nedreptatea făcută de Emil Boc“, se arată în textul postat pe reţeaua de socializare.

Potrivit Agerpres, premierul declara pe 25 februarie că a solicitat oficial ca, în cazul în care se vor constata încălcări ale legii vizând pensiile militarilor, persoanele implicate să fie trase la răspundere şi a subliniat că dacă un membru al Guvernului va fi cercetat, se vor aplica „măsurile necesare“.

„Dacă există orice fel de încălcare a legii, cel care a încălcat legea urmează să răspundă. Eu am solicitat oficial. Nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Dacă va exista, atunci sigur că voi lua măsurile necesare“, a afirmat Victor Ponta, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă există un dosar la DNA vizând majorarea pensiilor millitarilor fără documente justificative.

Potrivit premierului, Guvernul şi-a propus să identifice în perioada următoare „o soluţie echitabilă pe termen mediu şi lung“ pentru acea categorie care a avut de pierdut în urma recalculării pensiilor militare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite