Sindicaliştii de la Sanitas au pichetat Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor cu oficialii din Ministerul Sănătăţii
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor cu oficialii din Ministerul Sănătăţii

Sindicaliştii de la Sanitas au pichetat, marţi, între orele 11.00 - 13.00, sediul Ministerului Sănătăţii. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că negocierile privind noul contract colectiv de muncă nu au început.

Cadre medicale din Argeş,Bacău, Constanţa şi Suceava au venit sa picheteze Ministerul Sănătăţii şi să urgenteze negocierea contractului colectiv de muncă.

Contractul colectiv de muncă este documentul care reglementează relaţiile de muncă, drepturile şi îndatoririle specifice sistemului sanitar pentru toate categoriile profesionale. Totodată, reglementează şi timpul de muncă, timpul de odihnă, formarea profesională, dreptul la concediul de odihnă şi concediul fără plată şi asigurarea echipamentelor de protecţie.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că actualul contract colectiv în sector expiră pe 31 decembrie 2016. Ei au mai protestat în faţa Ministerului Sănătăţii şi pe 22 şi 29 noiembrie, în acelaşi interval orar, respectiv 11:00 — 13:00.

Sindicaliştii au declanşat în data de 31 octombrie o grevă generală în toate spitalele din ţară, ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare. Marţi, 1 noiembrie, conducerea Sanitas a anunţat suspendarea temporară a acţiunilor de protest.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite