Rafila: Avem o problemă de sănătate publică. De la 1% cazuri pozitive acum patru săptămâni, am ajuns la 3%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Alexandru Rafila a atras atenţia, la Digi24, că numărul de cazuri de coronavirus, în medie, în ultima săptămână faţă de cea anterioară s-a dublat şi a atras atenţia asupra respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor.

"Avem o săptămână de creştere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri faţă de media săptămânii anterioare.

S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, faţă de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni.

Ne-am întors la o valoare mult mai importantă faţă de perioada de la sfârşitul stării de urgenţă.

Să vedem dacă această creştere se stabilizează în jurul acestei valori.

Mulţi sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri creşte în ţări cu temperaturi ridicate. Alexandru Rafila

Lucrurile pot fi ţinute sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără boli, dar situaţia poate deveni îngrijorătoare dacă boala va afecta mai multe persoane vârstnice.

Important e ce facem acum, controlăm evoluţia şi intrăm pe pantă descendentă sau lucrurile vor evolua şi numărul de cazuri va creşte. Ne găsim în faţa unei probleme de sănătate publică.

Este important să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecţie care pot face diferenţa între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor şi o vară agitată cu diverse probleme care pot apărea în focar sau intensificarea transmiterii comunitare.

Mulţi sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri creşte în ţări cu temperaturi ridicate", a spus Alexandru Rafila, citat de digi24.ro.

Încă 320 de cazuri noi

Reamintim că alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 23.400. S-au înregistrat şi alte 11 decese, numărul total fiind de 1.484, conform datelor anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

„Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 18.06.2020 (10:00) – 19.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbaţi şi 5 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Botoşani, Brăila, Braşov, Dâmboviţa Dolj, Iaşi, Bucureşti, Sălaj, Sibiu şi Vrancea. Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani, şi 3 decese la persoane de peste 80 de ani. 10 dintre decese sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidităţi”, conform raportului transmis vineri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite