Proiectul care reglementează vânzarea la preţuri mai mici a produselor ce urmează să expire, pus în dezbatere publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre cu privire la normele metodologice de aplicare a Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare a fost finalizat. În consecinţă, magazinele vor fi obligate să reducă preţurile produselor alimentare ce sunt pe cale de expira.

Ministerul Agriculturii a finalizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind normele metodologice de aplicare a Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare.

Acesta urmează să intre în dezbatere publică în zilele următoare. Proiectul de Hotărâre de Guvern referitor la normele metodologice de aplicare a Legii nr 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare este elaborat, aflându-se în curs de avizare internă, după parcurgerea tuturor etapelor de avizare internă, acesta va fi postat pe site-ul ministerului în vederea consultării publice.

Potrivit digi 24, operatorii economici din sectorul agroalimentar vor trebui să ia măsuri pentru diminuarea risipei alimentare. Concret,  aceştia vor fi obligaţi să vândă la preţ redus produsele aflate aproape de expirarea datei-limită de consum. De asemenea, operatorii economici cor fi nevoiţi să măsuri privind transferul alimentelor prin donare sau sponsorizare, direcţionarea produselor agroalimentare devenite improprii consumului uman sau animal prin transformarea în compost sau transformarea lor în biogaz şi măsuri privind dirijarea către o unitate autorizată de neutralizare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite