O nouă campanie de donare de sânge organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă campanie de donare de sânge demarată de studenţii de la medicină FOTO Adevărul
O nouă campanie de donare de sânge demarată de studenţii de la medicină FOTO Adevărul

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează campania de donare de sânge „Donează Sânge! Fii Erou!”. Cei interesaţi mai pot merge joi şi vineri în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină — UMF „Carol Davila”, şi marţi şi miercuri, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a dona sânge.

Pungile de sânge colectate vor ajunge la persoanele ce necesită transfuzii de sânge precum victimele accidentelor, cei ce sunt supuşi unor operaţii dificile sau cei ce necesită tratamente împotriva cancerului.

În România, doar 2 % din oameni donează, iar acest proiect reprezintă atât un semnal de alarmă, cât şi un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială.

Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziţia organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitalele ce vor beneficia de produsele prelevate se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sângelui donat. Donatorii vor fi informaţi în privat dacă analizele lor nu vor fi în parametrii normali, se mai arată în comunicat.

În ultima campanie s-au adunat în doar o săptămână aproximativ 550 de donatori, ceea ce reprezintă peste 250 litri de sânge care poate fi folosit în aproape 200 de intervenţii medicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite