Ministerul Sănătăţii: Copiii trebuie să evite locurile de joacă aglomerate. Virusul rămâne pe suprafeţe din diferite materiale pentru ore şi chiar zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii precizează că dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafeţe din diferite materiale pentru ore şi chiar zile şi, de aceea, copiii trebuie să evite locurile de joacă aglomerate.

„Dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafeţe din diferite materiale pentru ore şi chiar zile. De aceea este recomandată ca măsură de precauţie evitarea atingerii acelor suprafeţe care vin în contact cu un număr mare de persoane. Dacă totuşi facem asta, atunci trebuie să ne spălăm apoi imediat pe mâini”, este mesajul distribuit pe Facebook de Ministerul Sănătăţii vineri dimineaţă.

ministerul sanatatii

Ministerul aminteşte, într-o altă postare, că reducerea contactului între persoane (distanţarea socială) este una din cele mai importante măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua în această perioadă.

„Evităm zonele aglomerate, păstrăm cel puţin 1 metru şi jumătate distanţă (cât doi paşi mari) în locurile publice faţă de persoanele din jur, evităm mijloacele de transport în comun aglomerate şi, dacă e posibil, lucrăm de acasă”, precizează ministerul.

Potrivit sursei citate, ţările în care aceste măsuri sunt respectate reuşesc să controleze mai repede epidemia de coronavirus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite