Meteo pe două săptămâni: weekendul viitor începe un nou proces de răcire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi perfectă pentru plimbări săptămâna aceasta, însă în weekend vremea se va răci FOTO Adevărul
Vremea va fi perfectă pentru plimbări săptămâna aceasta, însă în weekend vremea se va răci FOTO Adevărul

În următoarele două săptămâni, vremea va rămâne în general frumoasă şi caldă, însă weekendul viitor şi începutul săpătămânii ar putea aduce precipitaţii mai însemnate. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 28 – 30 de grade Celsius, iar cele minime nu vor coborî sub 25 de grade.

Vremea în următoarele două săptămâni pe regiuni:

BANAT
În această regiune, vremea se va îndrepta începând de miercuri, iar temperaturile vor creşte cu câteva grade în fiecare zi, ajungând până la 30 de grade Celsius. În weekend însă va începe un nou proces de răcire a vremii, ce va dura până la mijlocul săptămânii viitoare. Din 25 iulie, temperaturile vor creşte din nou, apropiindu-se astfel de normele climatologice ale perioadei.
Va ploua mai ales luni şi marţi, iar începând de săptămâna viitoare ar putea ploua în fiecare zi.

CRIŞANA
Temperaturile vor creşte începând de miercuri, astfel că acestea vor ajunge până la sfârşitul săptămânii până la 29 de grade Celsius. Cu toate acestea, începutul săptămânii viitoare va marca un nou prăces de răcire al vremii, iar de joia viitoare se va încălzi din nou. La sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor ajunge până la 30 de grade Celsius. Săptămâna aceasta, condiţiile de ploaie vor fi reduse, însă probabilitatea de ploaie va creşte de săptămâna viitoare.

TRANSILVANIA
În primele zile ale acestei săptămâni, temperaturile se vor situa sub media perioadei, însă de miercuri vremea se va redrasa, urmând să ajungă până la sfârşitul săptămânii la 27 de grade. Începutul săptămânii viitoare va aduce un nou proces de răcire a vremii cu câteva grade, urmând ca de la jumătatea săptămânii viitoare acestea să se apropie de normele climatologice ale perioadei.
Începutul săptămânii va aduce ploik, iar instabilitatea atmosferică se va semnala şi săptămâna viitoare.

MARAMUREŞ
Şi în Maramureş, jumătatea săptămânii va aduce un nou proces de încălzire a vremii, astfel că maximele termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. Vremea se va răci însă de sâmbătă, astfel că temperaturile vor coborî sub 25 de grade. După jumătatea celei de-a doua săptămâni, va începe un nou proces de răcire, astfel că până pe 28 iulie maximele termice vor ajunge la 28 de grade Celsius.
Izolat vor cădea ploi încă din prima zi a intervalului, iar de săptămâna viitoare instabilitatea atmosferică se va accentua şi se vor semnala averse, posibil însemnate cantitativ.

MOLDOVA
În primele două zile ale intervalului, maximele se vor menţine în jurul valorii de 25 de grade Celsius, urmând să se înregistreze o creştere a temperaturilor până duminică. Tendinţa, începând de săptămâna viitoare este aceea de scădere a temperaturilor maxime spre medii de 24 de grade. Spre sfârşitul intervalului, maximele termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. Averse, în general slabe cantitativ, se vor semnala în primele două zile şi la începutul săptămânii viitoare.

DOBROGEA
În următoarele două săptămâni, temperatura aerului va  înregistra mici variaţii în jurul mediilor climatologice. Va fi foarte cald în weekend şi la sfârşitul săptămânii viitoare, când maximele ar putea depăşi constant 30 de grade Celsius. Posibilitatea de averse va fi redusă. Va ploua mai ales marţi  şi la începutul săptămânii viitoare.

MUNTENIA
După o uşoară răcorire a vremii până marţi, tendinţa va fi de creştere treptată a temperaturilor, astfel că în weekend temperaturile vor atinge în medie 30 de grade, iar începutul săptămânii viitoare ar putea aduce o scădere a temperaturilor. De la jumătatea săptămânii viitoare, tendinţa de încălzire va determina o creştere a temperaturilor, astfel că până la sfârşitul intervalului maximele ar putea atinge şi 30 de grade Celsius.

OLTENIA
Vremea se va răcori de marţi, când la nivelul regiunii se va înregistra o medie a valorilor maxime de 25 de grade Celsius, apoi temperaturile vor creşte treptat până la sfârşitul săptămânii. Tendinţa temperaturilor la începutul săptămânii va fi de scădere  până spre o medie de 26 de grade, apoi vor creşte spre maxime de 31 de grade Celsius, la sfârşitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Local vor cădea averse marţi şi la începutul săptămânii viitoare.

LA MUNTE
Vremea va fi răcoroasă în primele două zile ale intervalului, cu medii ale temperaturilor maxime de până la 16 grade Celsius. Se va încălzi însă începând de miercuri, iar maximele termice vor creşte cu câteva grade. Este posibilă o nouă răcire de scurtă durată în weekend, însă începând cu jumătatea săptămânii viitoare vremea se va încălzi, iar maximele vor atinge şi 20 de grade Celsius.
Cantităţi însemnate de ploaie ar putea cădea în prima zi a intervalului şi la începutul săptămânii viitoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite