George Maior a primit premiul “Personalitatea anului” din partea Societăţii Medicale Române din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Ambasada SUA
FOTO: Ambasada SUA

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a primit premiul “Personalitatea anului”, în semn de recunoaştere pentru activitatea desfăşurată în folosul comunităţii româneşti, în cadrul galei anuale organizate de Societatea Medicală Română şi Camera de Comerţ Româno-Americană din New York.

„Anul acesta, s-au împlinit 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA, eveniment marcat prin rezoluţii speciale ale Camerei Reprezentantilor şi Senatului Statelor Unite. Indiferent de contextul istoric, care uneori nu a fost prielnic, cum s-a întâmplat în perioada regimului comunist, comunitatea românească şi-a a dus mereu o contribuţie importantă la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări. Relaţia specială pe care România o are acum cu Statele Unite a fost cimentată şi de activitatea susţinută a românilor din SUA. Relaţiile interpersonale sunt elementul cheie al cooperării noastre. În această privinţă, comunitatea româno-americană reprezintă puntea dintre România şi Statele Unite ale Americii şi joacă un rol semnificativ în extinderea şi diversificarea legăturilor dintre cele două ţări", a spus Maior în discursul său de la evenimentul care s-a desfăşurat la Harvard Club din New York. 

Maior a vorbit şi despre tragicul accident de la Clubul Colectiv din Bucureşti, spunând că acesta reprezintă un moment de reflecţie care nu trebuie uitat. El a dedicat premiul primit tuturor medicilor români care şi-au arătat devotamentul faţă de pacienţii îngrijiţi. „Le mulţumesc medicilor din comunitatea română pentru solidaritatea pe care au arătat-o Romaniei în momentele grele de după accidentul tragic din Bucureşti. Le mulţumesc tuturor medicilor români care, prin munca lor, pun umărul la progresul României şi ne arată zilnic ce înseamnă să lucrezi în folosul semenilor tăi, un exemplu pe care trebuie să îl urmăm cu toţii”, a spus Maior.

În cadrul galei au mai fost premiaţi dr. Adrian Pop - medicul anului, dr. Sorin Lancea - medicul stomatolog al anului, şi Elias Wexler, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane, care a primit premiul "cel mai bun prieten al României".

La eveniment au participat peste 200 de persoane, printre care reprezentantul permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, ambasadorul Republicii Moldova în SUA, medici româno-americani şi personalităţi din mediul academic şi diplomatic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite