Focus Prima TV a dat startul provocării ”găleata cu gheaţă” în scop caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii şi prezentatorii ştirilor Focus Prima TV au lansat azi provocarea ”găleata cu gheaţă”, în direct, de la ora 18:00, în dorinţa de a întinde o mână de ajutor copiilor bolnavi de cancer din România

Focus Prima Tv a lansat provocarea ”găleata cu gheaţă” în încercarea de a strânge fonduri pentru tabăra MagiCamp, un spaţiu prietenos şi relaxant unde copii diagnosticaţi cu cancer, cu vârste între 7 şi 14 ani, selectaţi de medici specialişti de la Institutul Oncologic Bucureşti, sunt ajutaţi să depăşească experienţa traumatizantă a acestei maladii.

De altfel, Melania Medeleanu, prezentatoarea jurnalului de weekend de la Prima TV, este direct implicată în susţinerea taberei MagiCamp prin munca de voluntariat pe care o face aici de luni de zile. Cum era de aşteptat, Melania s-a conformat şi şi-a turnat o găleată cu gheaţă pe cap în timpul jurnalului de ştiri Focus 18:00, spre amuzamentul copiilor prezenţi în tabăra MagiCamp. 

„Ice Bucket Challenge“: corespondenţii Prima TV au acceptat provocarea găleţii cu gheaţă

După modelul devenit deja celebru pe reţelele sociale, reporterii şi prezentatorii Focus 18:00 au făcut, la rândul lor, un ”duş” rece cu gheaţă şi au dat ”leapşa” mai departe şi altor vedete Prima Tv, colegilor de la ”Click” dar şi nouă, jurnaliştilor de la ”Adevărul„. Regula jocului spune că persoanele nominalizate trebuie să răspundă provocării în termen de 24 de ore.  

Nu au scăpat de provocare nici telespectatorii şi toţi cei care vor să susţină o cauză de suflet într-un mod care aduce zâmbetul pe buze. Oricine se poate filma, iar apoi este invitat să posteze clipul video pe pagina de Facebook a postului Prima TV.

Astfel, provocarea ”găleata cu gheaţă”, care a luat amploarea unui fenomen internaţional pe reţelele sociale în ultimele săptămâni, îşi continuă menirea umanitară şi în folosul unor copii greu încercaţi de soartă din România, la iniţiativa echipei Focus Prima TV.

„Ice Bucket Challenge“. Vedetele sprijină MagiCamp

Tabere gratuite pentru copii şi părinţi 

Tabără de vară MagiCamp se desfăşoară anul acesta în intervalul 17-30 august, pentru două serii a câte 15 copii cu cancer. În cadrul acestor întâlniri, participanţii vizitează locuri noi alături de alţi copii care au trecut prin experienţe similare traumatizante, împărtăşesc jocul şi drumeţiile, legă prietenii, se distrează şi învăţă să aibă grijă de ei şi de cei din jur. Bineînţeles, taberele sunt oferite gratis pentru participanţi şi familiile acestora.

Opt din zece copii diagnosticaţi cu cancer reuşesc să învingă boala, o cifră încurajatoare dacă ţinem cont de faptul că în urmă cu 20 de ani raportul era invers: medicina reuşea să salveze doar doi din zece. Şi, dacă statisticile vorbesc despre progresul medicinei, acestea nu spun nimic despre urmele pe care această boală le lasă asupra tinerilor. Pentru copil şi familia lui cancerul înseamnă o schimbare radicală a modului de viaţă, o redefinire completă a provocărilor cu care se confruntă cineva într-o astfel de situaţie.

„Ice Bucket Challenge“. Găleata cu gheaţă la MagiCamp

Copiii petrec luni de zile internaţi în spital pentru analize şi tratamente puternice, de lungă durată, care îi lasă slăbiţi şi izolaţi, privaţi de multe dintre bucuriile copilăriei. La rândul lor, părinţii trec printr-un stres enorm – drama micuţilor îi afectează profund pe ei şi pe ceilalţi membri ai familiei.
De aceea, MagiCAMP a fost gândit ca un loc unde copiii se vor juca şi vor fi mai veseli decât au crezut vreodată că e posibil, ei sau părinţii lor - totul în deplină siguranţă.

Supravegherea este asigurată de o echipă de medici specialişti (pediatri cu competenţă în oncologie, hematologi, asistente, psihologi cu experienţă şi facilitatori special instruiţi). Bineînţeles, există reguli şi proceduri clare pentru supraveghere şi eventuale intervenţii ale personalului medical acolo unde este necesar. MagiCAMPERii sunt selectaţi cu sprijinul doctorilor lor curanţi, iar dosarul medical va fi studiat de echipa medicală a taberei.

Mai multe informaţii despre munca depusă de voluntarii MagiCamp şi despre activităţile care au loc în tabere puteţi afla de pe site-ul magicamp.ro., unde se găsesc şi numerele de cont în care se pot face donaţii.

„Ice Bucket Challenge“. Conturile în care pot fi făcute donaţii pentru MagiCamp

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite