Federaţia Sanitas vrea să picheteze Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii Sanitas vor să iasă în stradă FOTO Adevărul
Sindicaliştii Sanitas vor să iasă în stradă FOTO Adevărul

Sindicaliştii de la Sanitas vor să picheteze în această săptămână sediile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii. Principala lor nemulţumire este legată de actuala lege a salarizării, diferenţele salariale dintre medici şi asistenţi medicali fiind foarte mari, în opinia lor.

Aceştia aşteaptă să primească aprobare de la Primăria Capitalei pentru a protesta joi. Una dintre nemulţumirile sindicatului este un amendament votat recent potrivit căruia limitarea sporurilor se va aplică la nivelul ordonatorului principal de credite.

Potrivit sindicaliştilor, nu s-a dorit eliminarea diferenţei salariale între asistenţii medicali cu studii de postliceală şi asistenţii medicali cu studii superioare, lucru considerat inadmisibil.

„La fel, nu s-a vrut deloc nici tăierea diferenţei salariale între asistenţii medicali cu postliceală şi asistenţii medicali cu studii superioare, care fac aceeaşi muncă, exact aceeaşi muncă. Pot să spun că aceia care au studiile cele mai puţine, mă refer la cei care au rămas cu liceul sanitar, şcoala tehnică sanitară, şcoala profesională sanitară, cei care sunt acum în pragul pensionării, pentru că ei aşa au prins, în anii 70-80, nu exista post-liceală, nu exista facultate, dar au acumulat o experienţă mult mai mare faţă de cei care ies acum de pe băncile şcolii, iar neavând studii, fac aceeaşi muncă cu cei care termină anii aceştia şi vor avea salariu cu mult mai mic. Nu se poate aşa ceva, trebuie ca această diferenţă între asistenţii medicali să scadă foarte mult”, a arătat Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

Totodată, liderul sindical a vorbit şi despre diferenţa salarială dintre un asistent medical şi un medic, punctând că un asistent medical face 90% din treaba unui medic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite