Cum implică guvernul filipinez elevii în  problema defrişărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Elevii de liceu şi studenţii trebuie să planteze cel puţin 10 copaci înainte de a absolvi, conform unei noi legi filipineze. Susţinătorii legii susţin că, în cazul în care, fiecare absolvent va planta cel puţin 10 copaci, în decursul unei generaţii, vor fi plantaţi 535 miliarde de copaci.

O nouă lege filipineză prevede ca elevii de liceu şi studenţii să planteze cel puţin 10 copaci înainte de a termina şcoala. Această lege a fost dată în speranţa că va ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Reprezentanţii guvernului filipinez susţin că această lege ar putea duce la plantarea a 525 miliarde de copaci în decursul unei generaţii dacă va fi aplicată corect.

„Cu peste 12 milioane de elevi absolvind şcoala elementară, aproape cinci milioane de elevi absolvind liceul şi aproape 500.000 absolvind facultatea în fiecare an, această iniţiativă, dacă va fi implementată în mod corespunzător, va asigura că cel puţin 175 de milioane de copaci vor fi plantaţi în fiecare an”, a declarat Gary Alejano, reprezentant al partidului Magdalo din Filipine, informează green-report.ro.

Copacii urmează să fie plantaţi în mangrove, păduri existente, unele zone protejate, zone urbane şi mine abandonate. Guvernul a mai spus că speciile selectate pentru plantat trebuie să fie potrivite pentru topografia şi clima fiecărei zone, iar speciile indigene vor fi prioritizate.

Pe lângă puterea copacilor de a capta CO2, susţinătorii legislaţiei speră că aceasta va crea o mai bună înţelegere privind problemele de mediu în cazul viitoarelor generaţii şi va duce la mai multe iniţiative ecologice.

Filipine este o ţară cu unele dintre cele mai mari rate de defrişări din lume. În timpul secolului al XX-lea, suprafaţa acoperită de pădure a scăzut de la 70% la 20%, defrişările continuând să rămână o problemă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite