Coronavirus la Centrul de Transfuzii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi angajaţi ai centrului de Transfuzii au fost băgaţi în izolare
Mai mulţi angajaţi ai centrului de Transfuzii au fost băgaţi în izolare

Alertă la Centrul de Transfuzii din Bucureşti unde un donator a fost depistat, luni, cu coronavirus. Mai mulţi angajaţi au fost băgaţi în izolare, iar sângele recoltat de la donator a fost aruncat.

Cei cinci angajaţi ai centrului de transfuzii care au intrat în contact cu bărbatul se află în autoizolare. la sediul Centrului a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

Tot astăzi, şapte persoane care lucrează la Ambasada României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Starea celor şapte persoane este bună, precizează autorităţile.

Apelul doctorului Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut un apel public, în urmă cu o săptămână la toţi donatorii de sânge din România cărora le-a transmis că Ordonanţa Militară nr. 3 conţine o prevedere specială pentru a sublinia importanţa continuării donării de sânge.

„În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzii mi-au semnalat scăderea foarte mare a donatorilor. Oamenii au nevoie de salvatorii de vieţi care sunt donatorii de sânge. Această prevedere este în mod deosebit trecută în Ordonanţa Militară ca să explicăm cât de important este. Rugăm donatorii să îşi continuie activitatea, centrele sanguine sunt deschise şi vă aşteaptă. Altfel o să înregistrăm decese din cauza lipsei de sânge”, a transmis Raed Arafat.

În această dimineaţă, autorităţile au confirmat cel de-al 44-lea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 74 de ani din judeţul Satu Mare, care suferea de hipertensiune arteriala şi diabet zaharat.

Ştire în curs de actualizare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite