Controale în toate maternităţile de la 1 ianuarie, după ce stafilococul auriu a fost depistat la Spitalul de Ginecologie din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că toate maternităţile vor fi supuse unor controale începând cu 1 ianuarie 2019. Decizia a fost luată după ce la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au fost depistate cadre medicale cu stafilococ auriu.

„Extindem practic controlul la toate maternităţile din ţară”, a declarat Pintea, potrivit Mediafax. Oficialul a adăugat că până acum au fost făcute controale doar în maternităţile publice şi private din Capitale, după cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti. 

„Au fost probleme în sensul în care au fost nişte sesizări în presă, Direcţia de Sănătătate Publică s-a autosesizat, a testat 98 de persoane, a testat suprafeţe, tegumente, aer, probele de pe suprafeţe de pe tegumente şi din aer au ieşit negative, deci nu sunt probleme, au ieşit 5 persoane purtătoare de MRSA testate fiind 98, în prima fază erau 7”, a declarat Sorina Pintea. 

Pe 20 decembrie, Maternitatea Giuleşti a fost redeschisă şi a putut relua activitatea după ce internările au fost sistate din 30 noiembrie pe motiv că a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi. De asemenea, bacteria a fost găsită şi în scutecul unui bebeluş normoponderal. În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze. 45 de bebeluşi au fost internaţi la mai multe spitale din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite