Compartiment de recuperare respiratorie post-COVID, deschis la Institutul „Marius Nasta''

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot, luni, redevin
funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie, a spus managerul institutului „Marius Nasta” FOTO Inquam Photos
Tot, luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie, a spus managerul institutului „Marius Nasta” FOTO Inquam Photos

Un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19, cu 13 paturi, va fi deschis, luni, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta", a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID", a explicat Mahler conform Agerpres.

Mahler a mai specificat că din cauza formelor severe şi critice de boală, pacienţii au nevoie de recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii care a fost intens epuizată şi afectată.

Tot, luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie.

Astfel, institutul va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite