UPDATE Cod galben de vânt în mai multe judeţe din ţară. Meteorologi: „Vremea este deosebit de rece pentru această dată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de vânt în mai multe judeţe FOTO Adevărul
Cod galben de vânt în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Mai multe judeţe din ţară se află luni sub Cod galben de intensificări de vânt, conform unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

UPDATE Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în judeţele Vrancea (zona de câmpie), Iaşi, Bacău (zona de câmpie), Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ (zona de câmpie) şi Suceava (zona de câmpie) vântul va sufla cu peste 55 — 60 km/h şi, izolat, cu 70 km/h.

Atenţionările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, iar pe creste va sufla cu peste 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

„Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h vor fi şi în Moldova, unde local va mai ninge slab”, se arată în mesajul ANM.

Potrivit sursei citate, În următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de -10 grade.

De altfel, meteorologii susţin că în Bucureşti vremea va fi rece, cu cer variabil şi temperaturi maxime de şapte grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Cum va fi vremea marţi

Valorile termice, în special cele nocturne, se vor situa cu mult sub cele climatologic specifice acestei date şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece la nivelul întregii ţări. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice, estice şi la munte, unde doar pe arii restrânse va ninge slab.

Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -12 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Pe spaţii mici, în special în zonele joase din nord şi centru, va fi ceaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite