Cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţară. Se circulă greu pe A2 şi A3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis Cod galben de ceaţă FOTO Mihaela Cojocariu
ANM a emis Cod galben de ceaţă FOTO Mihaela Cojocariu

Mai multe judeţe se află, luni, sub Cod galben de ceaţă, specialiştii precizând că vizibilitatea va scădea în unele zone chiar şi sub 50 de metri. Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să circule cu prudenţă.

UPDATE Specialiştii au emis nou o avertizare de Cod galben de ceaţă. Aceasta este în vigoare până la ora 23.00 pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Alba şi Harghita, dar şi pentru drumurile naţionale şi europene aferente, inclusiv pentru A2 şi A3.

Ceaţa va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

UPDATE Potrivit ANM, până la ora 18.00 este în vigoare o atenţionare de Cod galben de ceaţă valabilă pentru judeţele Sibiu, Mureş,Braşov şi Covasna, inclusiv pentru drumurile naţionale şi europene.

Ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 17.00, judeţe Brăila, Ialomiţa şi Buzău se află sub avertizare de Cod galben de ceaţă, iar vizibilitatea va scădea local sub 200 de mei şi izolat sub 50 de metri.

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până la ora 14.00 a fost în vigoare  o avertizare de Cod galben de ceaţă emisă pentru judeţele Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Bacău şi Iaşi, inclusiv pentru drumurile naţionale şi europene aferente.

De asemenea, tot până la ora 14.00 au mai fost sub avertizare de Cod galben de ceaţă şi judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Constanţa şi Tulcea, în timp ce până la ora 12.00 au fost sub avertizare de Cod galben de ceaţă judeţele Dolj, Gorj şi Cluj.

Şoferii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare în funcţie de vizibilitate şi starea carosabilului, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite