Cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 se produc în familie. Studiu al Institutului Pasteur din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 au loc în familie
Cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 au loc în familie

Peste 60% din infectări au loc în mediul familial, arată un studiu al Institutului Pasteur din Franţa axat pe locul şi modul de transmitere al noului coronavirus.

"Mesele organizate atât în ​mediul privat, cât şi în cel profesional, sunt cel mai frecvent raportate ca fiind la originea acestor infectări", au explicat reprezentanţii Institutului Pasteur, preluaţi de Digi24.

Pe locul al doilea se află călătoriile, asociate cu un risc crescut de infecţie  de 53%, în timp ce munca la distanţă este o modalitate eficientă de protecţie în faţa riscului de contaminare. 

Cercetarea prelliminară mai arată că locurile publice magazinele, şcolile, bisericile, saloanele de coafură - nu reprezintă un risc atât de ridicat dacă sunt respectate măsurile privind purtarea măştilor sanitare şi cele de distanţare.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru transportul public sau practicarea sporturilor în aer liber, cu respectarea aceloraşi condiţii sanitare. 

În schimb, restaurantele, barurile sau sălile de sport sunt asociate unui risc de infecţie de 45%. 

Studiul a fost realizat între 1 octombrie 2020 şi 31 ianuarie 2021 şi a inclus 77.208 de participanţi cu infecţie acută cu SARS-CoV-2.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite