Ambulanţa şi Urgenţele din spitale au primit 85 milioane de lei în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unităţile de primiri urgenţe au primit bani în plus FOTO Adevărul
Unităţile de primiri urgenţe au primit bani în plus FOTO Adevărul

Unităţile de primiri urgenţe şi serviciile de ambulanţă au primit peste 85 de milioane de lei în plus printr-o rectificare a bugetului pentru sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.

Concret, serviciile de ambulanţă au primit 32 de milioane de lei, iar unităţile de primiri urgenţe au primit în plus peste 52 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, banii alocaţi pentru serviciile de ambulanţă ajung pentru cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii şi investiţii. Totodată, se creează şi posibilitatea suplimentării numărului de personal operativ cu aproximativ 500, în cadrul serviciilor unde există deficit major de personal.

Bani în plus pentru 10 compartimente de primiri urgenţe

În ceea ce priveşte finanţarea structurilor spitaliceşti de primiri urgenţe, rectificarea bugetară a permis alocarea sumei de aproximativ patru milioane lei pentru preluarea în finanţarea bugetului de stat, începând cu luna octombrie, a unui număr de 10 compartimente de primiri urgenţe, suplimentar faţă de cele deja finanţate, la Spitalul Beiuş - jud. Bihor, Spitalul Municipal Caracal - jud. Olt, Spitalul Municipal Oneşti - jud. Bacău, Spitalul Municipal Mangalia - jud. Constanţa, Spitalul Municipal Dej - jud. Cluj, Spitalul Municipal Lugoj - jud. Timiş, Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti - jud. Gorj, Spitalul Municipal Lupeni - jud. Hunedoara, Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc - jud. Harghita şi Spitalul de Recuperare Borşa - jud. Maramureş.

Cele 10 compartimente de primiri urgenţe au fost selectate în urma unei analize făcute de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, care a relevat faptul că pentru aceste structuri există posibilitatea asigurării permanenţei la nivelul asistenţei medicale de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite