UPDATE Al şaselea caz de coronavirus în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România sunt confirmate 6 cazuri de coronavirus.
În România sunt confirmate 6 cazuri de coronavirus.

A fost confirmat un nou caz pozitiv de coronavirus, o persoană de 71 de ani din Suceava. În acest moment în România sunt confirmate 6 cazuri de coronavirus, după ce cu câteva ore mai devreme fusese confirmat al cincilea caz, un băiat de 16 ani din Timişoara.

Autorităţile au confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare. Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv. În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor”, a transmis Grupul de comunicare strategică. 

„Un nou caz pozitiv de coronavirus, o persoană de 71 de ani din Suceava”, a anunţat Grupul de comunicare strategică. Este al doilea caz confirmat miercuri, după cel al adolescentului de 16 ani din Timişoara. Celelalte cazuri depistate până acum au fost în judeţele Gorj (1), Maramureş (1) şi Timiş (3).

35 de persoane sunt în carantină în acest moment pe teritoriul României din cauza suspiciunii că ar fi putut intra în contact cu virusul, iar alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală

„În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Primul pacient depistat pe teritoriul ţării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie.

Alţi trei pacienţi sunt internaţi la Cluj-Napoca şi Timişoara, toţi având o stare generală bună.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite