USR îşi va alege noul preşedinte anul acesta. Drulă susţine că au fost înaintate două variante pentru Congres: iunie sau octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce îşi va alege noul preşedinte anul acesta, precizând că, până acum, au fost înaintate două variante pentru organizarea Congresului: iunie sau octombrie.

„Am avut o discuţie în Biroul Naţional. În mod sigur vom avea congresul anul acesta. S-au conturat două opţiuni: luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcţie şi de situaţia pandemică şi de criza internaţională care este în zona noastră. (...) Vom alege varianta în care să avem un calendar care să fie cât mai responsabil. 

Cred că şi publicul s-a săturat de aceste congrese din partide. Anul trecut a fost anul congreselor pentru o parte din partide şi cred că e important să ne suprapunem corect peste agenda publică, deoarece congresele inevitabil tind să fie un moment de uitat spre intern, iar eu vreau să ne axăm pe o privire către public, către electorat, către România", a spus Drulă, marţi, la RFI.

Dacian Cioloş a demisionat de la şefia USR pe 7 februarie, rezistând la cârma formaţiunii nu mai mult de patru luni. Ruptura a avut loc după ce propunerile sale de reformare a partidului, prin care ar fi fost sporite puterile preşedintelui, s-au lovit de opoziţia Biroului Naţional, în care nu avea majoritate. 

În locul său a rămas Cătălin Drulă, care va ocupa funcţia de preşedinte interimar al USR până când conducerea partidului va decide să organizeze alegeri. Deşi a renunţat la şefia USR, Dacian Cioloş este în continuare membru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite