Udrea: Maior a vrut să candideze la prezidenţiale, dar nu a avut curaj să-i spună lui Băsescu. Nu a agreat nici să-l numească prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a declarat că George Maior ar fi vrut să candideze la prezidenţiale în 2014. Foto: Inquam
Elena Udrea a declarat că George Maior ar fi vrut să candideze la prezidenţiale în 2014. Foto: Inquam

Elena Udrea a declarat, duminică seara, într-o emisiune televizată, că fostul director al SRI, George Maior, şi-ar fi dorit să candideze la alegerile prezidenţiale din 2014, însă nu ar fi avut curaj să-i zică preşedintelui Traian Băsescu. Aceasta a mai precizat că fostul preşedinte nu a fost de acord nici cu numirea lui George Maior în funcţia de premier, lucru care l-a supărat atunci pe fostul director SRI.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a vorbit duminică seara, într-o intervenţie pentru postul B1TV, despre intenţia fostului director al SRI de a candida la alegerile prezidenţiale din 2014. Udrea a spus că l-ar fi susţinut pe George Maior pentru candidatura din partea PMP, însă acesta nu a avut curajul să îl anunţe pe fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Domnul Maior a vrut să candideze la prezidenţiale. Personal, l-aş fi susţinut din partea PMP. Dar dânsul nu a avut curaj să-i spună domnului prreşedinte Traian Băsescu intenţia de a candida. Era normal să îi spună, fusese numit de acesta în fruntea SRI, nu a avut curaj să îi spună preşedintelui că vrea să candideze. Plus că probabil se gândea că o să aibă sprijinul preşedintelui dacă va candida. Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluţie de candidat din partea PMP, eu aş fi agreat să-l susţinem pe Maior pentru că, în opinia mea, greşită zic eu acum, fusese om politic", a explicat aceasta.

Elena Udrea a mai precizat că Traian Băsescu nu ar fi fost de acord ca un om aflat în fruntea serviciului de informaţii să candideze la alegeri, competiţia nefiind corectă la nivel informaţional.

"Opinia tranşantă a preşedintelui a fost mereu că cei care au condus serviciile de informaţii interne nu au ce căuta în politică. Deţin prea multe informaţii despre adversarii lor politici încât jocul să fie corect. De aceea, nu a agreat nici să-l numească prim-ministru, ceea ce l-a supărat la vremea respectivă pe domnul Maior şi probabil că şi dacă i-ar fi spus Maior de intenţia de a candida, probabil Traian Băsescu nu ar fi fost de acord", a adăugat Elena Udrea.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite