Traian Băsescu, despre cazul Papici: „Niţu, Cazanciuc şi Ponta au compromis România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele traian Băsescu FOTO Tudor Iovu
Preşedintele traian Băsescu FOTO Tudor Iovu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la emisiunea „Evenimentul Zilei“, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că este o imixtiune a politicului, ca urmare a anunţului privind începerea urmăririi penale în cazul lui Dan Voiculescu şi finalizarea dosarului lui Liviu Dragnea.


„Îmi pare rău că am semnat decretul lui Niţu. Niţu acceptă presiunea politică. Ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta? Au compromis România. Este o imixtiune a politicului care a dat ordin procurorului general să facă ceva. Acest ceva vine după anunţul privind începerea urmării lui Voiculescu şi a fiicei sale, condamnarea lui Voiculescu şi finalizarea dosarului Dragnea.Aceste trei lucruri i-a făcut să nu mai respecte justiţia, angajamentele europene şi pactele interene. Premierul ne-a dovedit că nu dă doi bani“, a afirmat preşedintele, referitor la recentele schimbări la DNA.

Preşedintele a subliniat faptul că este important ca şeful DNA şi DIICOT, care nu sunt structuri în subordinea procurorului general, să poată să-şi propună echipa.

„Principiul este ca şeful DNA sau şeful DIICOt să propună şefii de secţii. Aşa a funcţionat relaţia cu Morar.
Acest procuror, Papici, despre care se spune că e procuror băsisit, eu nici măcar nu l-am văzut. Eu l-am sunat pe procurorul general să-i spun: nu e bine domnule procuror general!  Ei au mizat că vor face schimbarea lui Papici până a finaliza dosarul lui Dragnea. Ei nu au ştiut că dosarul se afla pe masa lui Kovesi. Acum 7 zile, Papici şi Alexandrescu au fost oameni buni. Trebuie să ai o motivaţie când îi schimbi. Asta este proba cea mai puternică a intervenţiei politicului. Cineva s-a urcat cu picioruşele pe Niţu, la fel ca şi pe ministrul Cazanciuc“, a completat Băsescu.

Procurorul general Tiberiu Niţu a decis încetarea, din data de 2 octombrie, a delegării lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie. Schimbarea vine la doar şapte zile după ce fusese reconfirmat în funcţie de Niţu şi imediat după ce anchetatorul a finalizat dosarul Referendumul, în care este anchetat şi vicepremierul Liviu Dragnea. Şeful DNA, Codruţa Kovesi reclamă că n-a fost consultată.





 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite