Traian Băsescu: „Cred că PSD va avea un candidat la prezidenţiale. Îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Presidency. ro
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Presidency. ro

Preşedintele Traian Băsescu crede că Partidul Social Democrat va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, însă a evitat să facă o nominalizare.

„Cred că PSD va avea candidat. Dincolo de pact, mi se pare anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid să nu aibă candidat. Cum Dumnezeu să fii cel mai mare partid şi să nu ai candidat la prezidenţiale?“, a declarat şeful statului, invitat la emisiunea „După douăzeci de ani“, difuzată de Pro TV.

Întrebat dacă îl vede pe senatorul Mircea Geoană ca pe un posibil candidat la alegerile prezidenţiale, Băsescu a răspuns: „Domnul Geoană va fi tot timpul candidat, cât o să trăiască“, adăugând că PSD este un partid demn de admirat. „Îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică“, a explicat şeful statului.

Pe de altă parte, Traian Băsescu este de părere că, deocamdată, nu există un „candidat ideal“ la alegerile prezidenţiale.

„Este secetă. Eu nu am o figură politică conturată.“, a mai spus el.

Întrebat dacă lupta pentru Preşedinţia României se va purta între Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta,  Băsescu a răspuns că „unul dintre ei va fi în turul doi, dar niciunul nu poate să câştige“.

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „Probabil că o să ies din politică doar cu picioarele înainte“

Băsescu: Soros a renunţat la Roşia Montană. Nu este adevărat că el e în spatele ONG-urilor

Traian Băsescu: „La Bucureşti este un protest curat, dar la Roşia Montană este fabricat“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite