Tăriceanu propune liberalismul de tip Iliescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu, fost liberal                                                        Desen realizat de Vali Ivan
Călin Popescu Tăriceanu, fost liberal                                                        Desen realizat de Vali Ivan

Călin Popescu Tăriceanu, membru PNL până în urmă cu două zile, se chinuie să formeze un partid mult mai liberal, dar îi laudă, fără sfială, pe Ion Iliescu şi pe Adrian Năstase.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a plecat din PNL pentru că nu mai credea în esenţa liberă a acestui partid. Acesta este motivul oficial. Poate că Tăriceanu are dreptate când spune că libertatea de expresie în PNL este astăzi gâtuită de fiţele lui Crin Antonescu. Poate că demisia din PNL s-a vrut un gest extrem al unui bărbat politic ce a simţit că doctrina pentru care s-a luptat cel puţin 24 de ani nu mai valorează nici măcare doi lei pentru ignoranţii săi colegi. N-a fost aşa. Existenţa acestui ultim „poate“ s-a întins fulgerător pe parcursul a două zile şi a murit brusc când domnul Tăriceanu a popus liberalismul de tip nou, inspirat din hidoasa doctrină roşie. „Cu Ion Iliescu am avut nenumărate conflicte ideologice, dar asta nu mă împiedică să spun că a fost un veritabil om de stat. Adrian Năstase a fost şi el unul dintre cei cu care am discutat în 2007 şi, astfel, am reuşit să evităm o criză politică. Adrian Năstase este un om de cuvânt, iar Victor Ponta a învăţat foarte mult de la el“, a spus liberalul Călin Popescu Tăriceanu în studioul „Adevărul“ şi a schimbat, oarecum, sensul istoriei.

Astăzi, am asistat la moartea politică a domnului Tăriceanu. Carevasăzică, aşa arată liberalismul care a clocotit aproape un sfert de secol în viscerele domnului Tăriceanu. Liberalismul pentru care el a plecat din PNL. Alăturarea dintre cele mai odioase nume din istoria postdecembristă a României (Iliescu & Năstase) şi doctrina liberală îl aruncă pe domnul Tăriceanu în cel mai adânc hău al ruşinii. Prin cele spuse mai sus, domnul Tăriceanu se face părtaş la crimele morale oprate de domnul Iliescu în zbuciumul anilor 90.

Domnule Tăriceanu, când mai treceţi pe la Universitate, vă propun să priviţi, discret, în urmă, şi veţi vedea cum talpa scumpă a pantofului dumneavostră lasă o dâră de sânge tânăr, studenţesc, liber(al). Apoi, să daţi fuga la amicul Iliescu, care, în aceste zile, îşi scrie cartea de memorii, si să-l rugaţi să vă rezerve o pagină la capitolul „Tovarşi“, pentru că, aşa cum sincer aţi dezvăluit, dumneavostră chiar nu aţi fost un element negativ. Dacă ar fi ştiut, poate că Ion Iliescu v-ar fi uns pe dumneavostră premier în anul 2000 şi poate că, la Jilava, Adrian Năstase a simţit astăzi că mai întâti i-a trecut glonţul pe la ureche şi mai apoi prin gât.

Teoretic, Partidul Reformator Liberal (PRL), lansat de domnul Tăriceanu printr-un fastuos comunicat de presă, îşi propune „să-i aducă împreună pe toţi cei care cred în valorile şi principiile liberale“, însă mult mai corectă ar fi fost următoarea formulare:  „PRL îşi propune să-i aducă împreună pe toţi cei care cred în valorile şi principiile liberale inspirate de marii gânditori politici Ion Iliescu şi Adrian Năstase“. Călin Popescu Tăriceanu a arătat că în 1990 a greşit partid. Liberali din toate zările, uniţi-vă! Călin Popescu Tăriceanu v-a pregătit un loc în grădina de somităţi liberale, unde domnesc patriarhii Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Uitaţi de Brătieni!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite