Surse: Şedinţă PNL. Premierul desemnat îşi depune mandatul. Mai mulţi lideri îl vor tot pe Ciucă la şefia Guvernului, dar să aibă mandat flexibil pentru negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu pare să nu-i ţină deloc spatele lui Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu pare să nu-i ţină deloc spatele lui Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Executiv al PNL s-a reunit într-o şedinţă de urgenţă pentru a discuta situaţia privind guvernarea. Nicolae Ciucă a anunţat că-şi depune mandatul de premier, marţi dimineaţă urmând a fi anunţat Parlamentul

UPDATE Mai mulţi lideir ai PNL au luat cuvântul şi au spus că partidul ar trebui să-l susţină tot pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, dar să aibă mandat flexibil, astfel încât să poată negocia fie cu USR, fie cu PSD, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”

UPDATE Nicolae Ciucă a anunţat în şedinţa conducerii PNL că-şi depune mandatul de premier. Parlamentul ar urma să fie anunţat mâine dimineaţă, au precizat surse participante

**

Biroul Executiv al PNL a fost convocat în luni seară, de urgenţă, pentru a discuta situaţia lui Ciucă. Mai precis, dacă este oportună sau nu depunerea mandatului de către Ciucă înainte de audierile de mâine sau de votul din Parlament de poimâine, susţin surse din conducerea PNL. 

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, conducerea ar putea să-i ceară premierului desemnat să nu se mai prezinte cu echipa audieri, însă toate scenariile vor fi pe masa discuţiilor de la ora 20.00, inclusiv varianta audierii miniştrilor şi eşecul inevitabil din legislativ. 

Luni seară au venit primele mesaje ale unor lideri din teritoriu, cum sunt cei din Satu Mare şi Tulcea, care au cerut depunerea mandatului de Nicolae Ciucă, iar ulterior reluarea negocierilor cu USR şi PSD, dar nu pentru un Guvern minoritar, ci pentru cooptarea uneia dintre formaţiuni la guvernare. 

De asemenea, o variantă care se conturează ca viitor premier este Lucian Bode, adică un lider mult mai apropiat de partid şi cu o relaţie mult mai bună cu filialele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite