Schimb dur de replici între Băsescu şi Firea în direct: Vreţi dvs care nu minţiţi să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Un schimb dur de replici a avut loc duminică seara într-o emisiunea de la RTV între europarlamentarul Traian Băsescu, care era invitat în studio, şi primarul Capitalei Gabriela Firea, care a intervenit prin telefon, cei doi acuzându-se reciproc că mint, fostul preşedinte spunând că Firea că nu a gestionat corespunzător bugetul Capitalei, iar aceasta replicându-i că dacă este dezinformat să nu mai mintă.

Traian Băsescu a fost invitat duminică seara într-o emisiune la RTV, iar la un moment dat a făcut o remarcă despre Gabriela Firea, spunând că primarul Capitalei a cheltuit toţi banii din bugetul Bucureştiului.

„Chiar dacă până acum Firea a reuşit să păcălească pe imagine, doamna Firea a gestionat atât de prost resursa Capitalei pentru că ea însăşi ne spune că e în faliment primăria Capitalei. I s-au luat 400 milioane dintr-un buget care depăşeşte un miliard", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la România Tv.

După câteva minute, Gabriela Firea a intervenit telefonic în emisiune, spunând că fostul preşedinte al ţării minte, şi o face după ce el însuşi a fost primar general, iar acum vine să dea lecţii.

“Nu este pentru prima oară când domnul Băsescu minte. Şi îmi pare foarte rău că a fost şi primar general şi preşedintele ţării şi un om politic cu atâta experinţă nu ar trebui să mintă. Bugetul Primăriei Capitalei, cel puţin de trei ani, nu a fost niciodată 1 miliard de euro. Şi anul trecut şi acum doi ani execuţia noastră bugetară şi nu am avut excedent, aceasta a fost suma primită de la Ministerul de Finanţe, a fost de maximum 600 de milioane de euro, din care mai mult de jumătate sunt bani care merg către subvenţii pentru transportul public şi pentru agentul termic. A veni, după ce ai fost primar general, să spui că bugetul Capitalei este de peste 1 miliard de euro şi sunt bani prost folosiţi este, repet, o mare minciună şi nu mai pot să aştept mă uit în fiecare weekend sau la două săptămâni cum domnul Băsescu ne dă lecţii. Să dea lecţii cui mai crede”, a spus primarul Capitalei.

Firea a întrebat dacă Traian Băsescu are şi o soluţie cum va plăti Primăria Bucureştiului cele 115 milioane de euro datorate omului de afaceri Costică Constanda. 

“Poate are şi o soluţie cum va plăti Primăria generală cele 115 milioane de euro pe care le datorăm de pe timpul domniei sale, că dumnealui a semnat acea dispoziţie, domnului Costică Constanda şi Înalta Curte acum i-a dat dreptate şi Primăria Capitalei trebuie să plătească 115 milioane de euro pentru schimbul între Satul Francez şi Parcul Bordei”, a mai afirmat Firea.

Băsescu a replicat, spunând că primarul minte, cheltuind 200 de milioane de euro cu înfiinţarea celor 21 de companii municipale.

“Uitaţi minciuna fără ruşine a doamnei Firea. Spune că nu are bani, în condiţiile în care a cheltuit circa 200 de milioane de euro ca să înfiinţeze 21 de companii municipale care au fost constatate de instanţă a fi ilegal înfiinţate. Dar pentru clientela politică a băgat 200 de milioane în aceste firme”, a declarat Băsescu.

Dialogul dintrei cei doi a degenerat, minute în şir cei doi doar spunând unul despre altul că minte, iar la un moment dat Firea a spus despre Băsescu că e bătrân.

„Uitaţi-vă minciuna fără ruşine. Spune că nu are bani dar a cheltuit bani ca să înfiinţeze 22 de companii care au fost declarate ilegal infiintate de instanţă, dar a băgat în clientela politică 200 milioane. Doamna Firea minţiţi, a spus Băsescu citat de Mediafax

„I-aţi păcălit pe oameni. Dacă vreţi ne vedem la judecată. Să demostraţi instanţei că s-au dat aceşti bani. După părerea mea, ar trebui să vă fie jenă”, a replicat Firea

„Vreţi dvs care nu minţiţi să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul primăriei cu cele 22 de firme, cum aţi făcut excursii în Grecia pe all inclusive, cum aţi cheltuit pe spectacole de dimineaţa până seara”, a spus Băsescu.

„Sunteţi primarul zero. Un mincinos atât aţi fost şi văd că şi acum la bătrâneţe arătaţi că aţi rămas tot un mincinos. Nu aţi făcut nimic la Primăria Capitalei, nu aţi făcut nimic ca preşedinte”, a acuzat Firea.

„Sunteţi primarul 3 de zero al Capitalei. Zero primar”, a răspuns Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite