Scandal la Guvern: fost consilier al lui Ion Iiliescu şi finul lui Adrian Năstase, propus pentru un post la Bruxelles, pe locurile societăţii civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul condus de Victor Ponta a propus, pentru unul din locurile rezervate României în Comitetul Economic şi Social European, un fost general STS, consilier al lui Ion Iliescu, Marius Opran, semnalează "România Liberă".

Potrivit „România Liberă“, generalul Marius Opran a fost membru din partea patronatelor până în 2015, însă pentru mandatul 2015-2020, el este propus de Guvernul Ponta din partea societăţii civile. Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al Guvernului,  a de­clarat că „ar fi ruşinos“ dacă lucrurile ar sta aşa, dar vina nu aparţine premierului, ci lui  Liviu Pop, ministrul pentru Dialog Social.“„Într-adevăr Vic­tor Ponta  a trimis lista către CESE, însă aceasta a fost întocmită de către Liviu Pop. Premierului nu-i stă în caracter să verifice sau să modifice listele pe care le fac miniştrii, aşa că, probabil, a trimis-o mai departe“, a spus Calotă, potrivit sursei citate.

Marius Opran este finul lui Adrian Năstase şi, în perioada în care Năstase era premier, Opran a deţinut postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei Publice. Ulterior, Opran a ajuns consilier al lui Ion lliescu pe domeniile IT&C, respectiv High-Tech şi a coordonat dezvoltarea activităţilor incluse în programul "Strategia de dezvoltare durabilă a României - Orizontul 2025".

El a declarat pentru „România Liberă“ că alegerea sa a fost una corectă. „Potrivit Tratatului de la Lisabona, în segmentul trei ar trebui să intre şi reprezentanţi ai categoriilor profesionale precum avocaţi, medici, nu neapărat ONG-uri, aşa cum s-a înţeles greşit în România.  Este nevoie de specialişti acolo, nu neapărat de ONG-işti care vin cu propuneri de genul să dăm fonduri pentru nu ştiu ce cămin de copii. Altele sunt problemele Bruxelles-ului. Eu am fost făcut general şi am primit stele pentru  meritele pe care le-am avut în telecomunicaţii. (…) Aş vrea să se termine o dată povestea asta cu epoleţii care merg la Bruxelles pentru că eu merg acolo pentru meritele mele, nu pentru faptul că sunt general.“

Comitetul Economic şi Social European  este un organ consultativ al Uniunii Europene pe lângă instituţii precum: Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite