Românii pot stopa reinstaurarea „ciumei roşii”. Cui îi este frică de Revoluţia Diasporei ?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suntem în pragul unei revoluţii a românilor oneşti din diaspora, plecaţi din ţară să muncească pentru o bucată de pâine mai bună, care muncesc pe brânci să trimită bani în ţară copiilor şi familiilor rămase acasă, luptând pentru supravieţuire într-o realitate românească ce nu le oferă prea multe şanse de bunăstare.

Aceşti români care şi-au luat lumea în cap de voie de nevoie, mai mult de nevoie, trimit anual miliarde de euro în ţară, iar prin munca, sudoarea lor şi inteligenţa tipic românească reuşesc să pună umărul, ceea ce se vede şi se recunoaşte public în unele state, la dezvoltarea economică a mai multor ţări occidentale cu mare tradiţie democratică.

Românii din diaspora au învăţat să trăiască în democraţia adevărată occidentală, sunt respectaţi, şi-au învăţat drepturile şi obligaţiile, sunt cetăţeni europeni şi cetăţeni respectabili pe alte meridiane ale lumii, SUA, Australia, Canada sau în alte ţări unde democraţia este la ea acasă. Ei nu mai pot fi manipulaţi la fel ca alţi mulţi români din ţară, lucru a cărui importanţă poate încă nu o conştientizăm cum se cuvine acum.

Zi de zi aproape, vedem cum mulţi români reveniţi în România, cu o altă mentalitate, cu orizonturi şi experienţe mult lărgite faţă de momentul când au plecat în străinătate, se luptă cu sistemul birocratic, mafiot, corupt din ţară, cu incompetenţa, minciuna, prostia autohtonă, ca să poată schimba ceva. Ei doresc să li se respecte drepturile, ei doresc să putem construi şi dezvolta o democraţie adevărată, o economie performantă, un stat de drept adevărat. Doresc perspective de viitor pentru familiile şi copii lor. Vor să fie respectaţi. Să muncească şi trăiască demn şi decent în propria ţară, fără să fie umiliţi, furaţi, prostiţi, minţiţi de un sistem politic profund corupt.

Incompetenţa, prostia şi manipularea venite din partea puterii de la Bucureşti la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie a.c., i-a revoltat, umilit şi îndârjit pe aceşti români din străinătate, care nu mai acceptă şmecheria şi corupţia  guvernanţilor, indiferent cine au fost aceştia de-a lungul anilor. Românii din diaspora vor să li se respecte drepturile legitime, iar această dorinţă i-a adus în pragul unei revoluţii, care poate schimba în bine destinul României.

Şi nu îi mai poate minţi nimeni şi manipula. Ei nu stau cu mâna întinsă la statul român, ci aduc bani mulţi în România prin truda lor şi inteligenţa nativă. Prin educaţia şi cunoştinţele lor puse la cheremul străinilor, deoarece din ţară au fost alungaţi de sărăcie, corupţie, minciună, umilinţă şi lipsa de perspective.

Dacă României i-au trebuit 25 de ani să ajungă la democraţia fragilă din prezent, după o tranziţie prelungită foarte mulţi ani, probabil că unei mari părţi a electoratului din ţară îi va trebui încă pe atât timp pentru a scăpa de sechelele comuniste şi simpatiile „ciumei roşii”.

La ora actuală, românii cu drept de vot trăiesc atât în interiorul teritoriului românesc, majoritatea, cât şi în afara ţării, după unele statistici neoficiale numărul acestora ajungând la circa trei milioane de oameni. Câţi dintre românii din diaspora, răspândiţi în aproape toate colţurile lumii, au drept de vot şi se vor prezenta la vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale de anul acesta nu se ştie, dar cert este că cetăţenii românii din străinătate au avut un cuvânt greu de spus la trecutele prezidenţiale, înclinând balanţa în favoare actualului preşedinte.

Paradoxal, comparativ cu românii din străinătate care şi-au cerut vehement dreptul la vot şi i-au penalizat pe guvernanţi, alegând democraţia şi occidentul şi la propriu şi la figurat, multe dintre rudele sărace rămase în ţară au votat minciuna, pomenile electorale, corupţia, promisiunile fără nici un fel de susţinere, au votat în orb ”ciuma roşie„. Sunt cei care votează de ani de zile în acest fel. Sunt cei la care schimbarea de mentalitate va mai dura probabil zeci de ani şi nu se va produce, în multe cazuri, din păcate şi din nefericire, decât odată cu dispariţia fizică a unora dintre semenii noştri.

Pe această rezistenţă scăzută puternică la schimbare, generată de lipsa de educaţie, de sărăcie, de perspectivă, pe lipsa unor judecăţi corecte, oneste a multora dintre români se bazează foarte tare şi exponenţii incompetenţei, corupţiei şi minciunii pentru a accede şi a rămâne la putere. Atât timp cât va exista o educaţie precară, o mentalitate greşită, o lipsă de perspectivă, un nivel de trai scăzut, o economie slabă, un stat de drept fragil şi o democraţie uşoară în ansamblul ei, vom avea în faţă o puternică forţă coruptă, dispusă oricând, să facă orice, prin orice mijloace, fără scrupule, pentru a ajunge şi a se menţine permanent la putere.

Tocmai de aceea, este extraordinar ce moment crucial s-a produs, ce istorie pot scrie românii din diaspora împreună cu românii oneşti din ţară la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie. Poate fi restartul unei Românii democrate şi al unui stat de drept adevărat, care să deschidă calea unor perspective şi dezvoltări reale, atât în plan moral, cât şi prin perspective investiţionale, economice.

O Românie a oamenilor oneşti poate să deschidă orizonturi extraordinare tuturor românilor, indiferent unde s-ar afla şi ar trăi aceştia.

Avem nevoie de această revoluţie a oamenilor cinstiţi, iar românii din diaspora pot fi exemplu de urmat pentru alte milioane de români votanţi din România, care doresc o schimbare în bine a acestei ţări. Care vor să prospere, să trăiască mai bine şi să ofere un viitor mai bun copiilor lor.

Românii împreună pot stopa reinstaurarea ”ciumei roşii” în ţara lor.

P.S.

Oare de ce majoritatea cetăţenilor români din Basarabia, cu drept de vot la alegerile prezidenţiale din România, au votat reinstaurarea ”ciumei roşii”, români care au fost afectaţi decenii la rând de această năpastă impusă din Est?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite