Reacţia SRI după ce Dragnea a afirmat că s-a încercat asasinarea sa de 4 străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Serviciul Român de Informaţii a reacţionat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că în aprilie 2017, în România, au venit patru străini pentru a-l asasina. SRI a precizat că nu are atribuţii „legale“ privind paza şi protecţia demnitarilor, dar nici nu a primit vreo sesizare din partea şefului Camerei Deputaţilor privind o presupusă ameninţare.

„Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români şi nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu o presupusa ameninţare la integritatea sa fizică“, a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.  

Nici SPP, instituţia care se ocupă cu paza şi protecţia demnitarilor, n-a fgost sesizată.  „Serviciul de Protecţie şi Pază nu a fost sesizat în nici un fel în legătură cu afirmaţiile făcute publice ieri, referitoare la un posibil atentat, de către preşedintele Camerei Deputaţilor. Serviciul de Protecţie şi Pază îşi păstează neutralitatea şi îşi desfăşoară activitatea conform legii“, arată SPP. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, la Antena 3, că în aprilie 2017 a fost o tentivă de ucidere a sa, spunând că au fost patru străini care au stat trei săptămâni aici, plătiţi de „un om foarte celebru din lume“. Dragnea a declarat că ştie că a fost şi o anchetă.

A fost o tentativă anul trecut, în aprilie. Nu vreau să povestesc. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace. Am scăpat“, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD nu a spus şi cine l-a ameninţat, precizând că persoanele respective ar fi fost plătite de „un domn foarte celebru în lume“. „Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Am aflat cine îi plătise, dar nu pot spune asta. Un om foarte celebru în lume”, a mai declarat Dragnea.

Întrebat dacă se gândeşte la omul de afaceri George Soros, Liviu Dragnea a replicat: ”Nu eu mă gândesc la Soros, el se gândeşte la mine”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite