Raeţchi solicită modificarea modului de alegere a judecătorilor Curţii Constituţionale: Următorul referendum de care avem nevoie vizează reforma CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi, deputat al PNL. FOTO Florin Şuler
Ovidiu Raeţchi, deputat al PNL. FOTO Florin Şuler

Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, susţine că viitorul referendum ar trebuie să fie unul în care să se pună în discuţie reformarea CCR.

„Din punctul meu de vedere, următorul referendum de care avem nevoie vizează reforma CCR. E important sa dovedim cât de mare este suportul public pentru o Curte formată din judecători care nu sunt numiţi politic, ci pe criterii de competenţă care încununează o lungă carieră. Un scor zdrobitor în favoarea unei Curti Constituţionale profesioniste şi apolitice ar oferi legitimitate fermă şi un caracter urgent acestei reforme esenţiale” a scris pe Facebook deputatul liberal Ovidiu Raeţchi. 

Reacţia deputatului PNL vine decizia CEDO în ceea ce priveşte revocarea Laurei Codruţa Kovesi şi poziţia publică a şefului Curţii Constituţionale, care susţine că instituţia că instituţia pe care o conduce nu are nicio vină în ceea ce priveşte cazul fostului şef al DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite