Radu F. Alexdandru: „Nu pot să-mi ascund insatisfacţia că Băsescu intervine în competiţia PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu F. Alexandru face parte din gruparea intelectuală a PDL
Radu F. Alexandru face parte din gruparea intelectuală a PDL

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat că preşedintele Traian Băsescu, la fel ca în 2011, intervine în desfăşurarea firească şi liberă a competiţiei pentru alegerea preşedintelui PDL, atunci în favoarea lui Emil Boc, acum în favoarea Elenei Udrea.

„Nu pot să-mi ascund insatisfacţia că domnul preşedinte, la fel ca şi la Convenţia Naţională din 2011, intervine în desfăşurarea firească şi liberă de orice imixtiune din afară, în competiţia pentru alegerea preşedintelui PDL. A făcut-o în 2011 în favoarea lui Emil Boc, o face acum în favoarea Elenei Udrea“, a afirmat Radu F. Alexandru.

El a adăugat că este surprins de felul în care Traian Băsescu discută problemele din PDL, arătând că ar fi fost mai potrivit să facă acest lucru „în interiorul PDL, cu uşile închise“.

„Acest lucru, dincolo de fapul că îl expune pe domnul preşedinte unor noi acţiuni ostile ale USL, impune în agenda dezbaterii criza din PDL, între ghilimele, nu actuala guvernare“, a mai spus Radu F. Alexandru.

El a arătat că preşedintele Traian Băsescu a făcut unele afirmaţii care conţin „inadvertenţe“ în legătură cu PDL, arătând că nu crede că există vreun om în PDL care să fie mulţumit de rezultatul algerilor.

„Există o listă întreagă de inadvertenţe strecurate în discursul preşedintelui“, a spus vicepreşedintele PDL, adăugând că a-l prezenta de Frunzăverde drept locotenentul lui Vasile Blaga este „un lucru inexact“.

„Se ştie că, la momentul dezertării, Frunzăverede era prim-vicepreşedinte în BPN-ul condus de Emil Boc şi că Frunzăverde a plecat din echipa Blaga după ce Emil Boc a câştigat“, a menţionat Radu F. Alexandru.

El a adăugat că Gabriel Oprea este vinovatul pentru căderea Guvernului Ungureanu şi că niciun om din echipa Blaga nu a plecat din partid şi nu a votat împotriva Guvernului Ungureanu.

Democrat-liberalul a respins şi acuzaţiile preşedintelui că unii membri ai PDL au fost marginalizaţi, arătând că la şedinţele BPN iau parte toţi cei care doresc, cum este cazul lui Ioan Oltean şi al Robertei Anastase.

„Deplasările în teritoriu ale conducerii PDL nu sunt electorale, ci sunt fireşti“, a mai spus Radu F. Alexandru, adăugând că la acestea au participat şi alţi colegi cum ar fi Elena Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite