Preşedintele Poloniei, la Bucureşti: „Cel mai important este să oprim imperialismul lui Putin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, le-a transmis aliaţilor, în deschiderea Summitului B9, că unul dintre cele mai importante lucruri este sprijinirea Ucrainei şi realizarea unei strategii coerente pentru a opri „imperialismul lui Putin”.

Preşedintele Poloniei a făcut referire, la începutul discursului său, la vizita efectuată în Ucraina. „A fost una dintre cele mai dure experienţe din viaţa mea, aceste amintiri îmi vor rămâne pentru totdeauna. Opoziţia faţă de bestialitatea agresorilor ruşi, mila pentru victimele lor, faptul că vedem cum se redeschid capitole pe care le credeam închise pentru totdeauna...”, a transmis Andrzej Duda. 

Acesta a mai subliniat că Rusia nu a încetat să se gândească la expansiunea teritorială şi la schimbarea sferelor de influenţă. „Încercarea de a crea o ordine pe bază de cooperare nu a avut niciun rezultat, pentru că Rusia nu a încetat să se gândească la proiectele sale de dezvoltare imperială, expansiune teritorială şi schimbarea sferelor de influenţă. (...) Cel mai important acum este să sprijinim Ucraina, să întărim factorul de descurajare al NATO, să facem o strategie coerentă pentru a opri imperialismul lui Putin”, a completat preşedintele Duda. 

Klaus Iohannis găzduieşte vineri, la Palatul Cotroceni, Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9). Evenimentul este organizat la invitaţia Preşedintelui României şi a Preşedintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, ca iniţiatori ai acestui format, şi se va desfăşura cu prezenţa la Bucureşti a preşedinţilor din Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia şi Bulgaria. Preşedinţii Cehiei şi Slovaciei nu au putut participa în format fizic. 

Vezi şi: Summitul B9, la Bucureşti, găzduit de preşedintele Iohannis şi omologul său polonez, Duda. Cum arată programul. Primirea oficială a început | VIDEO

Joe Biden, mesaj pentru liderii ţărilor din formatul B9: „SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite