Parlamentul European o susţine în continuare pe Kovesi pentru şefia Parchetului European. Tajani se arată îngrijorat de măsura controlului judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Tajani
Antonio Tajani

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a afirmat, vineri pe Twitter, că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Parlamentul European susţine în continuare candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului UE.

„Îngrijorat de informaţiile despre punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Parlamentul European susţine acest candidat pentru funcţia de procuror-şef european. Voi ridica această problemă la întâlnirea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor politice din PE”, a scris Antonio Tajani, vineri, pe Twitter.

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu susţine, într-o declaraţie pentru Adevărul, că măsura controlului judiciar, dispusă de procuorul Adina Florea pentru Laura Codruţa Kovesi, ar putea provoca o amânare a negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliul UE pe tema şefiei Parchetului European. Următoarea rundă de negocieri la Bruxelles va avea loc săptămâna viitoare.

Procurorii anunţă oficial că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (5 fapte) şi mărturie mincinoasă. De asemenea, s-a dispus şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostei şefe DNA. Una dintre interdicţii este aceea de a nu părăsi ţara.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite