Ponta: Am verificat personal şi NU am nicio viza retrasă de către SUA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta dezminte o informaţie apărută în presă, potrivit căreia i s-a retras viza pentru SUA, precizând că a verificat personal şi că nu i s-a ridicat dreptul de a călători în SUA.

„Ca să oprim încă o dezinformare mizerabilă a propagandei securiste - am verificat personal şi NU am nicio viza (nici diplomatică, nici turistică) retrasă de către SUA! Ce mizerie! “, a fost mesajul lui Ponta.

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis, marţi, al doilea comunicat de presă în care susţine că „imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare“.

”Nu comentăm cazuri individuale. Legea trebuie să se aplice egal pentru toţi. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare”, transmite Ambasada SUA într-un nou comunicat de presă difuzat marţi seară.

Ambasada SUA a transmis şi în cursul dimineţii, înaintea începerii şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, că legea trebuie aplicată în mod egal pentru fiecare cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă în stat. „Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se preciza în comunicatul de presă transmis marţi dimineaţă de Ambasada SUA.

Pe holurile Parlamentului, premierul Ponta a comentat succint poziţia oficialilor SUA. „E foarte corect ce a spus ambasada SUA“, a răspuns, scurt, Ponta. Întrebat de jurnalişti cum se împacă poziţia ambasadei SUA, pe care el o consideră corectă, cu votul deputaţilor în cazul său, Ponta a replicat: „Păi să se aplice tuturor !“.

Camera Deputaţilor a respins, ieri, cererea DNA de începere a urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, acuzat de conflict de interese pentru că l-a promovat în Guvern pe partenerul de afaceri, Dan Şova. Rezultatul votului de ieri – 231de voturi „împotrivă“ şi 120 „pentru“ – arată că majoritatea PSD din Camera Deputaţilor funcţionează în continuare fără niciun fel de cusur, în ciuda problemelor cu Justiţia a premierului Victor Ponta.

DNA  a început deja urmărirea penală faţă de Victor Ponta pentru trei capete de acuzare (fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte comise înainte să fie premier).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite