Ponta încearcă să-i întoarcă pe liberali împotriva lui MRU: „Vă rog să citiţi ce spunea despre PNL“. Cum îl încuraja Ponta pe MRU în urmă cu trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, aflat la recuperare în Turcia, postează, pe pagina sa de Facebook, la mai puţin de trei ore până la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE, mai multe afirmaţii critice făcute de MRU la adresa PNL. Victor Ponta, cel care avea să-i urmeze lui MRU în fruntea Guvernului, îl încuraja şi îl sfătuia pe Ungureanu cu ocazia învestirii acestuia în funcţia de premier, pe 9 februarie 2012.

„Va rog să citiţi şi să decideţi singuri dacă este de râs sau de plâns - ce spunea Mihai Răzvan Ungureanu despre PNL pe 27 Aprilie anul acesta: «În urmă cu trei ani, aţi trisat şi aţi câştigat. Aţi mizat pe foamea de putere, aţi speculat nemulţumirea românilor, aţi negociat cu laşii, i-aţi cumpărat pe cei mai slabi şi aţi câştigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-aţi înfruptat lacom, aşa cum aţi învăţat în toate guvernările din urmă. Celor curioşi şi dornici să ştie de mine le răspund astfel: n-am dispărut nicăieri. Am doar răbdare» - contul de Facebook al lui MRU, pe 27 aprilie“, scrie Ponta.

Premierul autosuspendat arată şi faptul că cei doi lideri ai PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, nu au fost consultaţi de către preşedintele Klaus Iohannis cu privire la desemnarea lui Ungureanu la SIE. „Ce spun azi "trişorii" lideri ai PNL“, mai arată Ponta.

Pe 9 februarie 2012, momentul învestirii lui MRU în funcţia de premier, Victor Ponta a ţinut un lung discurs în Parlament, în care îl aplauda pe Ungureanu pentru faptul că şi-a dat demisia de la SIE înainte să ajungă în Parlament. „Îmi doresc, dacă veţi obţine astăzi votul majorităţii parlamentare, să aveţi o guvernare mai bună decât cea anterioară. Salut faptul că v-aţi dat demisia din funcţia de director al SIE. Nu sunt un om obtuz, cred că foştii şefi ai serviciilor de informaţii pot să facă o cariera politică“, spunea Ponta, în plenul Parlamentului.

Parlamentarii se întrunesc astăzi, de la ora 17.00, în şedinţa plenului reunit pentru a vota numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE, propus de preşedintele Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite