Ponta: „Dacă investitorii străini citesc presa română, ar fugi din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, în şedinţa de Guvern
Victor Ponta, în şedinţa de Guvern

Premierul Victor Ponta consideră că mesajul de stabilitate şi credibilitate transmis de şefii instituţiilor financiare internaţionale care au vizitat România este cel pe care investitorii străini doresc să îl audă, adăugând că, „dacă citesc presa română, probabil că ar fugi din România“.

„Cred că suntem singura ţară în care toţi şefii marilor instituţii financiare internaţionale - Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, BEI, BERD - au fost la Bucureşti pe la începutul anului, au dat un mesaj de credibilitate şi de soliditate a României, de potenţial de dezvoltare şi ăsta e un lucru pe care investitorii străini vor să-l audă şi vor să-l audă de la asemenea persoane, altfel dacă citesc presa română, probabil că ar fugi din România “, a spus Ponta în şedinţa de Guvern.

Fondul Monetar Internaţional a publicat, în această săptămână, pe propriul site, scrisoarea de intenţie convenită cu România în luna iunie şi în care se arată că Guvernul şi BNR au cerut derogări de la unele angajemente neîndeplinite, pentru finalizarea ultimelor evaluări.

La sfârşitul lunii iunie, Consiliul Director al FMI a avizat cu trei derogări ultimele evaluări ale acordului cu România.
O misiune a FMI se află la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România, autorităţile precizând anterior că doresc ca un nou acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite