PNL Prahova nu vrea fuziune cu PDL: Nu putem dizolva PNL după 139 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membri din conducerea PNL Prahova se declară "împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid, astfel încât PNL să nu piardă identitatea celor 139 de ani". Joi seara a avut loc o altă şedinţă cu scântâi, care nu a plecat însă de la politică, ci de la faptul că preşedintele a schimbat încuietoarea sediului.

Vineri, la sediul PNL Prahova, a avut loc o conferinţă de presă la care au participat şase dintre cei şapte parlamentari PNL aleşi în colegii uninominale din Prahova, respectiv deputaţii Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu, Paul Dumbrăvanu, Sorin Teju şi senatorul Ion Luchian, cărora li s-au alăturat viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, şi Bogdan Nica, vicepreşedinte al PNL Prahova.

Toţi cei opt reprezentanţi ai conducerii PNL Prahova au explicat că sunt împotriva oricărei fuziuni care ar putea duce la dispariţia PNL. "Nu credem că este momentul ca după sute de ani să putem să dizolvăm PNL. Vom lupta pentru ca PNL să îşi ducă în continuare idealul şi doctrina. Cred că marea majoritate a membrilor PNL sunt de acord cu acest lucru", a spus Graţiela Gavrilescu.

La rândul său, viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, care este membru în Biroul Politic al PNL Prahova, a anunţat că el şi colegii săi vor propune "o serie de modificări ale statutului actual al PNL,  în sensul reîntoarcerii la ceea ce a însemnat statutul PNL în anii 90".

El a criticat actualul statut al partidului, adoptat în anul 2009, spunând despre acesta că nu conţine cele mai importante principii liberale.

"Au fost nişte principii care nu numai că nu mai apar în statutul partidului, dar au fost grav încălcate în ultima perioadă de timp. Facem şi un apel către organizaţiile PNL din ţară care să îşi formuleze ce doleanţe au pentru modificarea statutului şi dacă convine la această dată o fuziune, o alianţă sau modul în care dânşii înţeleg să vadă acest lucru", a spus Iulian Teodorescu.

Liderul PNL Prahova, Mircea Roşca, a declarat că parlamentarii liberali de Prahova nemulţumiţi au votat, la Delegaţia Permanentă, pentru ideea fuziunii cu PDL.

 "Parlamentarii au ieşit pe o temă falsă din punctul meu de vedere, anunţând că nu sunt de acord cu fuziunea PNL cu PDL. Or, este falsă din mai multe puncte de vede. O dată, că Biroul Politic Naţional şi mai ales în Delegaţia Permanentă din care parlamentarii de Prahova fac parte s-a dat un vot de începere a negocierilor cu PDL, în perspectiva alianţei sau fuziunii. În Delegaţia Permanentă s-a stabilit că nu se va renunţa – a fost un vot de principiu – să nu se renunţe la sigla şi la identitatea partidului, denumirea partidului. Şi că ar fi poate mai benefică pentru PNL, pentru dreapta şi victoria în alegeri să se întâmple o fuziune decât o alianţă (...) Este o temă falsă, pentru că ei fost în această delegaţie permanentă, cu excepţia unui dacă nu mă înşel, au votat pentru, şi nu s-a pus problema până acuma care sunt criterii, în ce condiţii, cum", a declarat Roşca.

Roşca a schimbat yala

Un scandal a avut loc, joi seară, la PNL Prahova după ce membri din structura de conducere a filialei au refuzat să participe la şedinţa Biroului Permanent Judeţean în care urma să se discute fuziunea cu PDL, motiv pentru care preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, a schimbat încuietoarea de la intrarea în sediu.

„Preşedintele Mircea Roşca nu numai că ne-a adus fel de fel de injurii în această şedinţă care era şi nestatutară, dar a şi schimbat yala de la intrarea în sediu. Sunt secretar general al partidului şi totuşi nu pot să accept astfel de chestiuni care s-au întâmplat şi acum doi ani la fostul preşedinte Semcu", declara, joi, secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care este, de asemenea, preşedinte al PNL Ploieşti.

Liderul PNL Prahova a menţionat că problema legată de schimbarea yalei nu are legătură cu atitudinea parlamentarilor întrucât conferinţa de presă de vineri a fost susţinută în sediul PNL.

"Sediul PNL are un program, de dimineaţa până la o anumită oră seara. Azi noapte la ora 11.00 era normal să fie închis sediul PNL, sau la ora 10.00, pentru că era în afara programului“, a spus Roşca.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite