Nou scandal în Parlament pe tema educaţiei sexuale, în Comisia de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleşii din Comisia de Muncă a Camerei s-au contrat pe tema educaţiei sexuale. FOTO: Captură/ Digi 24
Aleşii din Comisia de Muncă a Camerei s-au contrat pe tema educaţiei sexuale. FOTO: Captură/ Digi 24

S-au încins spiritele în Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor, marţi, pe tema educaţiei sexuale în şcoli. Parlamentul a fost din nou martorul contrelor şi acuzaţiilor între aleşii care au inventat chiar şi un nou curent ideologic „progresismul sex-marxist”, informează Digi24.

Aleşii din Comisia de Muncă s-au contrat marţi pe tema educaţiei sexuale în şcoli. Astfel, deputatul AUR Antonio Andrusceac a transmis că introducerea educaţiei sexuale în şcoli nu va rezolva problema mamelor minore din România. Deputatul a inventat chiar şi un curent ideologic nou, anume „progresismul sex-marxist”, argumentând că reprezintă o „luptă” la nivel mondial între acest curent şi zona conservatoare a societăţii.

„Marota asta cu educaţia sexuală care nu e suficient făcută în România şi de aia avem mame minore e o poveste. Această aşa-zisă educaţie sexuală nu va rezolva această problemă. Este o luptă la nivel european şi mondial între aşa-zisul progresism sexo-marxist şi o zonă mai conservatoare a societăţii de peste tot din lume”, a afirmat Andrusceac.

Aceeaşi opinie a împărtăşit şi Dumitrina Mitrea, deputată AUR, care consideră că aducaţia sexuală de la vârste fragede bulversează copiii şi a acuzat că nu a văzut „nici măcar o secundă” ca preşedintele Klaus Iohannis să acorde atenţie combaterii violului asupra minorilor. 

„Nu am văzut absolut deloc faptul că în Suedia există minore românce care practică prostituţia la 14 - 15 ani. Copiii trebuie să ştie ce înseamnă să te protejezi, dar nu cred că trebuie să vorbim de la o vârstă atât de fragedă când putem bulversa un copil”, a spus Mitrea.

De cealaltă parte, deputaţii USR PLUS au venit cu argumente în favoarea educaţiei sexuale. Oana Ţoiu, deputată USR PLUS, a afirmat: „Ce discutăm acum nu este dacă informaţiile astea ajung la ei, ci dacă ne bazăm pe Youtube, Facebook, mica şuşoteală sau ne bazăm pe un cadru unde există profesionişti, o responsabilitate a informaţiilor transmise”.

Senatorul USR PLUS Irineu Darău a luat cuvântul, spunând că gruparea USR PLUS a avut întâlniri cu diverşi actori şi cultele pentru a discuta pe această temă, moment în care a fost întrerupt de Adrian Solomon, deputat PSD: „Nu suntem aci la ora de istorie a Senatului. Aveţi ceva de spus despre acest punct? Dacă nu, mulţumim. Timpul nostru e mai preţios. Eu îl rog pe domnul care nu l-am văzut, care zice că e senator să termine cu istoria Senatului şi să ne spună despre ce vrea să ne spună”.

Ulterior, Cristian Seidler, deputat USR PLUS, a luat cuvântul, fiind întrerupt tot de Adrian Solomon: „Mulţumesc că nu mă întrerupeţi cum nu v-am întrerupt nici eu. Regula bunului simţ de 7 ani de acasă, este inadmisibil ce faceţi, vă cunoaşte toată ţara".

În replică, deputatul PSD a răspuns: „Regula bunului simţ este să nu baţi câmpii".

În 4 noiembrie 2020, Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii care prevede înlocuirea noţiunii de „educaţie sexuală" cu cea de „educaţie sanitară" şi introducerea obligativităţii acordului scris al părinţilor pentru ca aceste ore să poată fi predate în şcoli. 

Senatul a respins pe 22 iunie 2021, în calitate de prim for sesizat, obiecţile formulate de preşedintele Klaus Iohannis, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului. Astfel, prin respingerea solicitării şefului statului, proiectul rămâne în forma actuală care prevede educaţia sanitară în şcoli şi acordul scris al părinţilor pentru participarea la aceste ore. Camera Deputaţilor este decizională.

Vezi şi: Florin Cîţu, despre introducerea educaţiei sexuale în şcoli: „Va funcţiona de anul viitor ca ora de religie”. Ce spune despre votul PNL din Senat

ÎPS Teodosie, despre educaţia sexuală în şcoli: Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace că el se va răni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite