Monica Macovei: “Propunerea lui Tiberiu Niţu la Parchet este sfidătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a scris, miercuri pe blogul său, că premierul Victor Ponta “minte de la o oră la alta şi sfidează Comisia Europeană şi CSM.

Reacţia a venit imediat după anunţul făcut de Victor Ponta, în calitate de ministru intrimar al Justiţiei, că propunerile pentru procurori şefi la DNA şi la Parchetul General  sunt Laura Codruţa Kovesi, respective Tiberiu Niţu.

Monica Macovei a scris că deşi sunt mulţi procurori cu experienţă, niciunul nu se află pe “lista” lui Victor Ponta.

“Ignorarea procurorilor care au confirmat ca pot lucra independent si impartial este lovitura de gratie pe care Ponta o da justitiei”, a scris Monica Macovei.

Monica Macovei nu a avut un punct de vedere în legătură cu propunerea Codruţei Koveşi ca şef al DNA, însă despre Tiberiu Niţu a comentat că este o alegere sfidătoare. Ea a amintit că Tiberiu Niţu  a fost respins de CSM în urma concursului organizat în 2012, şi unde acesta ar fi avut “o prestaţie ridicolă”.

MonicaMacovei a precizat că Victor Ponta nu ar fi aplicat o procedură de selecţie pentru a ajunge la această listă de propuneri, deşi CSM a atras atenţia public că aceasta este calea de urmat. Europarlamentarul PDL a scris că Victor Ponta “nu dă doi bani pe recomandările Comisiei şi pe opiniile CSM”.

Monica Macovei a reluat textul raportului MCV din 30 ianuarie, pentru a-şi susţine afirmaţiile.

Numirea unui nou Procuror General si a unui nou Procuror sef al DNA sa fie atat un proces deschis si transparent, cat si unul in cadrul caruia sa fie alesi candidati avand competente specifice, integri si cu rezultate in actiunea anticoruptie”, a scris Monica Macovei pe blog.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite