Meleşcanu, întrebat dacă România este pregătită să primească refugiaţi: Nu am acceptat ideea cotei obligatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro
Liderul diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că România nu a acceptat ideea unor cote obligatorii pentru refugiaţi, dar, în măsura posibilităţilor pe care le avem, autorităţile abilitate „vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca lucrurile să fie în regulă“.

„România nu a acceptat ideea unor cote obligatorii pentru refugiaţi. În cadrul pricipiului solidarităţii, sigur, în măsura posibilităţilor pe care le avem, organele competente, MAI, vă pot spune cam care sunt disponibilităţile la ora actuală şi sunt convins că vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca lucrurile să fie în regulă”, a răspuns el.

Ministrul de Externe a susţinut că numărul de refugiaţi din ţara noastră este „relativ mic“, dar România îşi va face datoria de stat membru al UE.

„Din fericire pentru noi, România este mai degrabă o ţară de tranzit, numărul de refugiaţi este relativ mic, presiunea emigranţilor este pentru zona Europei centrale şi de nord. În ceea ce ne priveşte, ne vom face datoria ca ţară membră a UE”, a conchis Teodor Meleşcanu.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, într-un interviu acordat Realitatea TV şi difuzat vineri, că România a făcut recent o ofertă de a găzdui aproape două mii de refugiaţi aflaţi acum în Grecia şi Italia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite